Volg ons via
 
 

Weekmenu op basis van de aanbiedingen week 5 2011

Weekmenu gebaseerd op de aanbiedingen uit de folders van de supermarkten. Zo ben je zeker van een goedkoop weekmenu met lekkere gerechten.

Ook deze week weer een nieuw weekmenu gebaseerd op de aanbiedingen uit de folders van de supermarkten. Zo ben je zeker van een goedkoop weekmenu met lekkere gerechten.

Maandag

Gegratineerde worteltjes
Gekookte aardappelen
Vissticks

500 gr. worteltjes bij Lidl 1 kg voor 0.49
zout en peper
25 gr. boter
2 sneetjes oud witbrood
50 gr. geraspte kaas

Kook de worteltjes beetgaar. Haal de korstjes van het brood en verkruimel deze. Vet een ovenschaal in. Giet de worteltjes af en schep ze in de ovenschaal. Strooi het broodkruim en de kaas erover. Verdeel de boter er in kleine vlokjes over en zet de schaal 15 minuten in een voorverwarmde oven van 150C.

Dinsdag

Andijvie uit de wok
Verse worst
Gekookte aardappelen

1 ui
2 teentjes knoflook
2 el olie
1 kg andijvie zie reclame
zout en peper
125 ml creme fraiche

Maak de andijvie schoon, snijd ze in reepjes, was ze en laat ze uitlekken. Snipper de ui en knoflookteentjes fijn. Verhit in een wok de olie en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg dan de andijvie toe en roerbak deze 5 minuten. Voeg de creme fraiche en wat peper en zout toe. Laat het gerecht goed warm worden.

Woensdag

Kerrie-zuurkoolstamppot
Rookworst zie reclame

1 kg aardappelen
zout en peper
1 dl melk
150 gr. spekblokjes
1 ui
1 teentje knoflook
400 gr. zuurkool zie reclame
75 gr. geraspte kaas
2 el kerriepoeder
1 klein blikje mandarijntjes

Kook de aardappelen gaar. Laat de zuurkool uitlekken. Laat de mandarijntjes uitlekken en bewaar het sap.  Bak in een pan de spekblokjes uit. Doe dan de gesnipperde ui en knoflook erbij en fruit deze even mee. Voeg dan de zuurkool, kerriepoeder en het sap van de mandarijntjes toe. Breng dit aan de kook, leg een deksel op de pan en laat het 15 minuten zachtjes koken. Voeg dan de mandarijntjes en de kaas toe. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er peper en de melk door. Roer tenslotte het zuurkoolmengsel door de aardappelpuree. 

Donderdag

Bloemkool in tomatensaus
Gekookte aardappelen
Haaskarbonade zie reclame

1 bloemkool zie reclame
1 teentje knoflook
4 tomaten
1 dl bouillon
1 ui
2 el olie
zout en peper

Maak de bloemkool schoon, verdeel ze in roosjes, was deze en laat ze uitlekken. Hak de ui en knoflook fijn. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes. Verhit de olie in een pan en fruit hierin even de ui en knoflook. Voeg dan de tomaten en bloemkool toe en bak dit even mee. Roer de bouillon erdoor en laat het zachtjes stoven tot het beetgaar is. Maak op smaak met zout en peper.

Vrijdag

Rijst met kerrie en gebakken bananen
Witlofsalade zie reclame

75 gr. boter
2 el kerriepoeder
250 gr. rijst
5 dl bouillon
50 gr. rozijnen
zout
2 bananen
4 plakken ham van 25 gr. per stuk

Verhit 50 gr. van de boter en roer er de kerriepoeder door. Voeg de rijst toe en bak deze al omscheppend een paar minuten mee. Voeg de bouillon, rozijnen en wat zout toe en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de rijst ongeveer 20 minuten zachtjes koken tot hij gaar en droog is. Snijd de bananen overlangs door midden. Verhit de rest van de boter in een pan en bak hierin de halve bananen lichtbruin. Wikkel de plakken ham om de bananenhelften en zet ze vast met een houten cocktailprikker. Bak de omwikkelde bananen nog 5 minuten. Schep de kerrierijst in een schaal en leg er de met ham omwikkelde bananen bovenop. 

Bron: Supergoedkope Recepten

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 30-01-2011
Hits: 1828
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Weekmenu, aanbiedingen, folders, supermarkten, goedkope gerechten, andijvie, zuurkoolstamppot, bloemkool