Volg ons via
 
 

Weekmenu van seizoensgroenten week 6 2015

Weekmenu van seizoensgroenten week 6 2015 | Dit menu is gebaseerd op de seizoensgroenten van eind januari en begin februari. Zo ben je zeker van een goedkoop weekmenu met lekkere en gezonde gerechten.

Ook deze week weer een nieuw weekmenu gebaseerd op de seizoensgroenten, de groenten die eind januari en begin februari volop in de schappen liggen. Zo ben je zeker van een goedkoop weekmenu met lekkere en gezonde gerechten.

Boodschappenlijstje

koolraap 1 kg
aardappelen
knoflook 2 teentjes
rode paprika 1
champignons 100 gr.
paksoi 500 gr.
kapucijners 2 blikken
prei 200 gr.
uien 5

karbonaadjes 4
speklappen 500 gr.
blinde vinken 4
ham 200 gr.
eieren 4
geraspte kaas 50 gr.

boter
zout
nootmuskaat
peper
sambal
ketjap
olie
bloem
augurken 2 grote
bouillonblokjes
azijn
tabasco
melk
koffieroom
paneermeel

Maandag

Gesmoorde koolraap
Gekookte aardappelen
Karbonaadjes

1 koolraap van ongeveer 1 kg
40 gr. boter
zout
nootmuskaat

Maak de koolraap schoon en snijd deze in blokjes.
Doe de koolraap in een pan met een beetje water, 25 gr. boter en een snufje zout.
Leg een deksel op de pan en laat de koolraap in 25 minuten gaar stoven.
Doe dan de koolraap in een schaal en bestrooi deze met wat nootmuskaat.

 

Dinsdag

Indische speklappen
Rijst

500 gr. speklappen
peper en zout
3 uien
2 teentjes knoflook
1 rode paprika
100 gr. champignons
1 el sambal
2 el ketjap
olie

Snijd de speklappen in blokjes en bestrooi ze met peper en zout.
Snijd de uien in ringen.
Pers de knoflookteentjes uit.
Snijd de paprika in kleine reepjes.
Snijd de champignons in plakjes.
Meng de ketjap met de sambal.
Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak hierin het vlees mooi bruin.
Voeg de uien en knoflook toe en fruit deze even mee.
Voeg dan de paprika en champignons toe en bak deze even mee.
Giet het ketjapmengsel erbij en laat het gerecht 10 minuten zachtjes sudderen.

 

Woensdag

Gestoofde paksoi
Gekookte aardappelen
Blinde vinken

500 gr. paksoi
2 el olie
1 tl zout
1 dl water
peper

Maak de paksoi schoon en snijd deze in repen.
Verhit de olie in een pan en bak hierin een paar minuten de paksoi.
Strooi er dan het zout en wat peper over.
Giet het water erbij en breng het aan de kook.
Draai het vuur wat lager, leg een deksel op de pan en laat de groenten in 10 minuten zachtjes gaar stoven.

 

Donderdag

Kapucijners met augurkensaus

2 blikken kapucijners
40 gr. bloem
2 grote zure augurken
2 bouillonblokjes
25 gr. boter
peper en zout
1 el azijn
paar druppels tabasco

Laat de kapucijners uitlekken en vang het vocht op.
Snijd de augurken in kleine stukjes.
Vul het vocht met water aan tot 2 dl, doe dit in een pan en breng dit aan de kook.
Los hierin de bouillonblokjes op.
Roer in een kopje de bloem met een beetje water tot een papje.
Bind hiermee het kapucijnernat.
Klop de boter door de saus en breng de saus op smaak met peper, zout, azijn en tabasco.
Schep de kapucijners en de augurken door de saus en laat dit alles goed warm worden.

 

Vrijdag

Aardappelpuree met prei

1 kg aardappelen
zout en peper
nootmuskaat
1 dl melk
200 gr. prei
2 uien
2 el koffieroom
4 hardgekookte eieren
200 gr. ham
50 gr. geraspte kaas
2 el paneermeel
boter

Kook de aardappelen gaar.
Snipper de uien fijn.
Snijd de prei in ringen.
Snijd de ham en eieren in blokjes.
Verhit de boter in een pan en bak hierin de uien en de prei een paar minuten.
Voeg dan de koffieroom en de eieren toe.
Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de melk, peper en nootmuskaat door.
Roer het preimengsel door de aardappelpuree.
Vet een ovenschaal in en schep hierin de aardappelpuree.
Strooi er de geraspte kaas en paneermeel over en leg hier en daar een klontje boter.
Zet de schaal 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200C.

Bron: Supergoedkope Recepten

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 04-02-2011
Hits: 2930
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
weekmenu, seizoensgroenten, goedkoop weekmenu, lekkere gerechten, gezonde gerechten, januari, februari, prei, kapucijners, paksoi