Volg ons via
 
 

Weekmenu op basis van de aanbiedingen week 6 2011

Aanbiedingen weekmenu

Maandag

Bloemkool met gebakken paneermeel
Gekookte aardappelen
Kipkrokantschnitzels bij Lidl 400 gram voor 2 euro

1 bloemkool zie reclame
zout
100 gr. boter
50 gr. paneermeel

 

Kook de bloemkool. Laat de boter smelten en heet worden en voeg dan het paneermeel toe. Schep het paneermeel voortdurend om zodat het mooi gelijkmatig bruin wordt. Strooi het bruine paneermeel over de gekookte bloemkool en dien meteen op.

Dinsdag

Bruine bonen met spek en worst

1 groot blik bruine bonen
2 uien
1 rode paprika
100 gr. spekblokjes
1 rookworst zie reclame
1 winterwortel
peper en zout

 

Snipper de uien fijn. Snijd de paprika in kleine reepjes. Maak de winterwortel schoon en snijd deze in stukjes. Laat de bonen uitlekken. Bak in een pan de spekjes uit en fruit hierin de ui. Voeg dan de paprika en wortel toe en laat dit een paar minuten bakken. Snijd de rookworst in plakjes en schep deze samen met de bruine bonen door het spek-groentemengsel. Laat alles goed warm worden en maak op smaak met peper en zout.

Woensdag

Gegratineerde witlof
Aardappelpuree

8 kleine struikjes witlof zie reclame
8 plakjes rauwe ham
100 gr. geraspte kaas
boter

 

Maak de struikjes witlof schoon, was ze en kook ze in 15 minuten gaar. Laat dan de struikjes goed uitlekken. Vet een ovenschaal in. Wikkel elk struikje witlof in een plakje ham en leg de struikjes in de ovenschaal. Bestrooi het met de kaas en leg op de kaas hier en daar een vlokje boter. Zet de schaal 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200C tot het gerecht een goudbruin korstje heeft gekregen.

Donderdag

Broccoli met knoflook
Gekookte aardappelen
Karbonaadje zie reclame

500 gr. broccoli zie reclame
zout
2 teentjes knoflook
25 gr. gehakte amandelen
1 el olie

 

Maak de broccoli schoon en verdeel deze in roosjes. Kook de roosjes in 8 minuten beetgaar en laat ze uitlekken. Hak de knoflookteentjes fijn. Verhit de olie in een wok of hapjespan en fruit hierin de knoflook. Voeg dan de gehakte amandelen en broccoliroosjes toe en roerbak dit 5 minuten.

Vrijdag

Komkommer in kerriesaus
Gebakken aardappelen
Gehaktballen  zie reclame

750 gr. komkommer zie reclame
1 el boter
zout en peper
20 gr. boter
1 ui
2 tl kerrie
20 gr. bloem
2 1/2 dl melk

 

Was de komkommer, snijd deze in de lengte doormidden en snijd dan die helften in blokjes. Verhit 1 el boter in een pan, voeg de komkommer met wat zout en peper toe en laat dit 10 minuten zachtjes smoren. Haal de komkommerstukjes met een schuimspaan uit de pan en laat deze goed uitlekken. Snipper de ui fijn. Verhit 20 gr. boter in een pan en fruit hierin de ui met de kerrie. Roer er dan de bloem door en beetje voor beetje de melk. Blijf roeren tot je een gebonden saus hebt. Laat de komkommerstukjes warm worden in de saus.

Bron: Supergoedkope recepten

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 06-02-2011
Hits: 1536
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
witlof, bloemkool, broccoli, bonen