Volg ons via
 
 

Weekmenu op basis van de aanbiedingen week 7 2011

Weekmenu

Maandag

Kerrieboontjes
Rijst

750 gr. sperziebonen bij Lidl t/m woensdag 500 gr. voor 1.19 zie reclame
250 gr. spekblokjes bij C-1000 250 gr. voor 1.00
2 uien
2 teentjes knoflook
2 tl kerriepoeder
1 1/2 tl sambal
1 1/2 dl bouillon
2 el maizena

 

Breek de schoongemaakte sperziebonen doormidden en kook ze in 10 minuten beetgaar. Laat ze dan uitlekken. Snipper de uien en knoflookteentjes fijn. Roer in een kopje de maizena met wat water tot een papje. Bak de spekblokjes uit. Schep ze dan uit de pan en bak in het achtergebleven vet de uien, knoflook, kerriepoeder en sambal even. Doe dan de sperziebonen, spekjes en bouillon erbij, breng dit aan de kook en laat het een paar minuten zachtjes koken. Roer dan het maizenapapje erdoor en laat het gerecht binden.

Kijk hier voor alle sperziebonen-recepten

Dinsdag

Zuurkoolstamppot
Speklappen zie reclame

1 kg aardappelen
zout en peper
1 dl melk
500 gr. zuurkool zie reclame
klein blikje ananas

 

Kook de aardappelen en zuurkool apart in een pan gaar. Stamp daarna alles bij elkaar met de melk. Doe er dan kleine stukjes ananas doorheen.

Kijk hier voor alle zuurkool-recepten

Woensdag

Gestoofde worteltjes
Gekookte aardappelen
Kipschnitzels zie reclame

500 gr. worteltjes zie reclame
2 uien
2 el boter
1 dl bouillon
zout en peper
snufje suiker

 

Was de geschrapte worteltjes en snijd ze een keer doormidden. Snijd de uien fijn. Verhit de boter in een pan en bak hierin de uien glazig. Laat dan de worteltjes even meebakken. Voeg de bouillon, zout, peper en suiker toe. Breng alles aan de kook en laat de worteltjes in 15-20 minuten gaar worden.

Kijk hier voor alle worteltjes-recepten

Donderdag

Krokante rookworst
Spruitjes zie reclame
Gekookte aardappelen

400 gr. rookworst zie reclame
3 el bloem
6 el water
zout
paneermeel
boter

 

Roer in een kom de bloem met het water en wat zout tot een glad papje. Strooi in een diep bord wat paneermeel. Snijd de rookworst overlangs doormidden en snijd hem dan in stukjes van 8 centimeter. Wentel de stukjes worst eerst door het bloempapje en dan door paneermeel. Verhit de boter in een pan en bak de stukjes worst rondom mooi bruin.

Kijk hier voor alle spruitjes-recepten

Vrijdag

Boerenkool met chorizo
Aardappelpuree

600 gr. gesneden boerenkool zie reclame
2 uien
2 rode paprika's
250 gr. chorizo
2 el olijfolie
peper en zout

 

Snipper de uien fijn. Snijd de paprika's in kleine blokjes. Snijd de chorizo in blokjes. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de blokjes chorizo zachtjes uit. Schep ze dan uit de pan. Bak de ui en paprika zachtjes aan in het bakvet. Voeg de boerenkool in gedeelten toe en laat de boerenkool al omscheppend in 3-4 minuten slinken. Voeg 1/2 dl water toe en laat de boerenkool in nog 5-10 minuten zachtjes gaar worden. Schep de blokjes chorizo erdoor en voeg zout en peper erdoor.

Kijk hier voor alle boerenkool-recepten

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 13-02-2011
Hits: 1401
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
zuurkool, worteltjes, sperziebonen, boerenkool, rookworst