Volg ons via
 
 

Weekmenu op basis van de aanbiedingen week 8 2011

Weekmenu van aanbiedingen

Maandag

Witlof met kaassaus zie reclame
Gekookte aardappelen
Schnitzel bij C-1000 1 kilo voor 5.71

Kook de witlof zoals je gewend bent en maak dan de saus.

40 gr. boter
40 gr. bloem
2 dl melk
75 gr. geraspte kaas
zout en peper

 

Verhit de boter in een pan en roer de bloem erdoor. Giet beetje bij beetje de melk erbij en blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Roer de kaas, zout en peper erdoor en blijf roeren tot de kaas gesmolten is.

Dinsdag

Bloemkool met omelet
Aardappelpuree

1 bloemkool zie reclame
zout
6 eieren
6 el melk
zout en peper
100 gr. geraspte kaas
4 el geraspte kaas
boter

 

De bloemkool schoonmaken, wassen en gaar koken in 15 minuten. De bloemkool met een schuimspaan uit de pan nemen, laten uitlekken en warm houden. De eieren loskloppen met melk, zout, peper en geraspte kaas en daarvan een omelet bakken. De omelet uitgespreid op een verwarmde vuurvaste schotel leggen, de gare bloemkool met kaas bestrooien en hier en daar een klontje boter leggen. De bloemkool in een hete oven of onder de grill gratineren.

Woensdag

Prei-shoarmaquiche

5 plakjes bladerdeeg
2 el vloeibare margarine
400 gr. shoarmavlees zie reclame
600 gr. gesneden prei zie reclame
3 eieren
1 bekertje creme fraiche
100 gr. gemalen jonge kaas

Bladerdeeg laten ontdooien. Oven op 200C voorverwarmen. In grote koekenpan margarine verhitten. Shoarmavlees 3 minuten bakken. Prei 3 minuten meebakken. Quichevorm met bladerdeeg bekleden. Gaatjes erin prikken. Eieren loskloppen met creme fraiche en kaas. Eimengsel door shoarmavlees scheppen, in vorm overdoen en gladstrijken.Quiche in midden van oven in 30 minuten gaarbakken.

Donderdag

Andijvie met uien en paprika
Rijst

400 gr. andijvie zie reclame
400 gr. gehakt zie reclame
zout en peper
1 el paprikapoeder
2 el paneermeel
1 ei
boter
1 rode paprika
2 uien
1 zakje nasikruiden

 

Maak de andijvie schoon, snijd deze in reepjes, was ze en laat ze uitlekken. Snijd de paprika in kleine reepjes. Snipper de uien fijn. Laat de nasikruiden wellen in een kommetje met een beetje warm water. Doe het gehakt in een kom en meng er zout, peper, paprikapoeder, paneermeel en het ei door. Vorm van het gehaktmengsel kleine balletjes. Verhit wat boter in een pan en bak hierin de gehaktballetjes mooi bruin en gaar. Haal dan de gehaktballetjes uit de pan en fruit in het achtergebleven vet de uien. Voeg dan de paprikareepjes en de andijviereepjes toe en bak deze 5 minuten mee. Schep dan de nasikruiden en de gehaktballetjes erdoor en laat het gerecht warm worden.

Vrijdag

Gesmoorde spruitjes
Gekookte aardappelen
Hamlappen zie reclame

1 kg spruiten zie reclame
40 gr. boter
zout en peper
nootmuskaat

 

Maak de spruiten schoon. Was ze en laat ze goed uitlekken. Verhit in een pan de boter en doe de spruitjes erbij. Voeg een beetje water toe en wat zout. Laat de spruitjes in 12-15 minuten zachtjes gaar smoren. Schud ze af en toe om. Strooi er nootmuskaat over.

Bron: Supergoedkope Recepten

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 20-02-2011
Hits: 1429
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Witlof, bloemkool, prei, spruitjes, andijvie