Volg ons via
 
 

Weekmenu van seizoensgroenten week 9 2011

Weekmenu seizoensgroenten | een gezond en goedkoop menu op basis van de groenten die eind februari en begin maart volop in de schappen liggen.

Hieronder vind je het weekmenu voor komende week gebaseerd op de seizoensgroenten die eind februari en begin maart volop in de schappen te vinden zijn. Dit is dus een gezond, vers en goedkoop weekmenu. 

Boodschappenlijst

andijvie
aardappelen
champignons
bietjes
zuurkool
ananasstukjes 1 klein blikje
worteltjes
peterselie
uien

gekookte ham in plakjes
geraspte kaas
varkenslapjes
spekblokjes
rookworst
speklappen
vissticks

zout en peper
bloem
boter
bouillonblokjes
melk
rijst
suiker

Maandag

Andijvie met ham
Aardappelpuree

1 kg andijvie
zout en peper
30 gr. bloem
30 gr. boter
2 dl bouillon
1/2 dl melk
100 gr. geraspte kaas
200 gr. gekookte ham in plakjes

Maak de andijvie schoon en snijd ze in reepjes.
Was de reepjes goed, doe ze met het aanhangende water in een pan en laat ze slinken.
Voeg er wat zout bij en laat dan de andijvie heel goed uitlekken.
Verhit de boter in een pan, roer er de bloem door en beetje voor beetje de bouillon en de melk.
Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat.
Roer dan 100 gr. geraspte kaas erdoor.
Breng de saus op smaak met peper en zout.
Vet een ovenschaal in en leg hierin om en om een laag andijvie, saus en ham.
Bestrooi de bovenkant met geraspte kaas en leg hier en daar een klontje boter op het gerecht.
Bak de schotel 15 minuten in een voorverwarmde oven van 220C.

 

 

Dinsdag

Champignonrijst
Gemengde sla

200 gr. rijst
300 gr. varkenslapjes
50 gr. boter
1 ui
250 gr. champignons
zout en peper

Snijd het vlees in blokjes en bestrooi het met wat zout en peper.
Snijd de ui klein.
Snijd de champignons in plakjes.
Kook de rijst.
Giet hem daarna af en laat uitlekken.
Verhit de boter in een pan en bak hierin het vlees mooi bruin.
Voeg de ui toe en laat dit alles in 15 minuten gaar worden.
Voeg dan de champignons erbij en bak deze 5 minuten mee.
Schep dan de gare rijst door het ui-champignonmengsel.
Breng op smaak met peper en zout.

 

Woensdag

Bietenstamppot met spekjes en kaas
Rookworst

1 kg aardappelen
4 gekookte bietjes
zout en peper
1 dl melk
200 gr. spekblokjes
2 uien
100 gr. geraspte belegen kaas

Kook de aardappelen gaar.
Rasp de bietjes en leg ze als de aardappelen bijna gaar zijn bovenop de aardappelen.
Snipper de uien.
Bak in een pan met een beetje boter de spekblokjes uit.
Voeg de uien toe en bak deze even mee.
Verwarm de melk.
Giet de aardappelen met de bieten af en stamp ze fijn.
Roer de warme melk en wat peper door de stamppot en schep dan het spek-uienmengsel en de kaas erdoor.

 

Donderdag

Zuurkool met ananas
Gekookte aardappelen
Speklappen

1 ui
2 el boter
500 gr. zuurkool
1 klein blikje ananasstukjes
1/2 dl ananassap uit het blikje
1 dl water

Snipper de ui fijn.
Laat in een pan de boter smelten en bak hierin de ui glazig.
Maak met een vork de zuurkool wat losser en doe dit bij de ui.
Bak de zuurkool even mee en voeg dan de ananasstukjes, het sap en het water toe.
Laat het geheel aan de kook komen.
Laat de zuurkool in 15 minuten zachtjes gaar stoven.

 

Vrijdag

Gekookte worteltjes
Gekookte aardappelen
Vissticks

1 kg worteltjes
zout
40 gr. boter
1 tl suiker
2 el peterselie

Schrap de worteltjes schoon en kruis de dikke exemplaren in.
Kook de worteltjes in een pan met water en zout in 20 minuten gaar.
Afgieten en schud dan de boter en de suiker erdoor en bestrooi met peterselie.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 26-02-2011
Hits: 1917
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
weekmenu, seizoensgroenten, groente van het seizoen, seizoensgroente februari, seizoensgroente maart, worteltjes, zuurkool