Volg ons via
 
 

Weekmenu van seizoensgroenten week 11 2011

Weekmenu van seizoensgroenten | een voordelig weekmenu met de groenten van dit seizoen, dus goedkoop.

Maandag

Kaasragout met koolrabi
Macaroni

400 gr. koolrabi's
50 gr. boter
50 gr. bloem
3 dl melk
1 dl koffieroom
250 gr. jong belegen kaas
zout en peper
nootmuskaat

Schil de koolrabi's en snijd ze in blokjes.
Kook de blokjes koolrabi in een pan met een beetje water en zout in 10 minuten gaar.
Laat de koolrabi dan in een vergiet uitlekken.
Snijd de kaas in blokjes.
Verhit de boter in een pan en roer er de bloem door.
Giet er beetje voor beetje de melk door en blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat.
Laat de saus even koken.
Roer er dan de koffieroom en de blokjes koolrabi door en laat de saus goed warm worden, maar niet meer koken.
Haal de pan van het vuur en schep er de blokjes kaas door.
Breng de ragout op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

 

Dinsdag

Kropsla met ei en spekjes
Gebakken aardappelen

2 eieren
125 gr. spekreepjes
1/2 citroen
5 el mayonaise
1 grote kropsla

Snijd 2 hardgekookte eieren in blokjes.
Bak de spekreepjes zachtjes knapperig bruin.
Laat ze uitlekken op keukenpapier, bewaar het spekvet.
Rasp de schil van een 1/2 schoongeboende citroen en pers de vrucht uit.
Klop in een wijde schaal het sap met de rasp, het spekvet en 5 el mayonaise tot een dressing, breng met zout en peper op smaak.
Was en droog de bladeren van 1 grote krop sla en scheur in stukken.
Meng de dressing door de sla.
Bestrooi met spekjes en ei.

 

Woensdag

Gestoofde venkel
Gekookte aardappelen
Blikje kalfsragout

4 venkelknollen
1 ui
40 gr. boter
1/4 ltr. bouillon
zout
2 el koffieroom
2 el gehakte peterselie

Verwijder de verlepte, houterige bladeren en de harde bodem van de venkelknollen.
Was de knollen en halveer ze in de lengte.
Snijd de ui in ringen.
Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui glazig.
Voeg dan de halve venkelknollen toe en bak deze 5 minuten mee.
Giet dan de bouillon erbij en breng het aan de kook.
Draai het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat het 15 minuten zachtjes stoven.
Roer de koffieroom door het groentegerecht, maar laat het nu niet meer koken.
Bestrooi de groente voor het opdienen met peterselie.

 

Donderdag

Spinaziestamppotje
Varkenslapjes

1 kg aardappelen
zout en peper
melk
1 kg verse spinazie
250 gr. spekblokjes
1 ui
1 rode paprika

Kook de aardappelen gaar.
Was de spinazie, snijd hem grof en laat hem uitlekken.
Snipper de ui fijn.
Snijd de paprika in stukjes.
Bak in een pan met een beetje boter de spekblokjes uit.
Voeg de ui en paprika toe en bak deze even mee.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
Voeg de melk en wat peper toe.
Meng de spinazie en het spek-uimengsel door de aardappelpuree.
Laat de stamppot goed warm worden.

 

Vrijdag

Kerrierijst
Doperwtjes

400 gr. rijst
300 gr. rundergehakt
1 el olie
peper en zout
2 uien
1 teentje knoflook
3 el kerrie
1 el ketjap

Snipper de uien en pers het knoflookteentje uit.
Kook de rijst.
Verhit in een wok of hapjespan de olie en bak hierin het gehakt rul.
Voeg dan de uien, knoflook, kerrie en peper en zout toe en roerbak dit een paar minuten.
Roer de ketjap erdoorheen en schep de rijst erdoor.
Laat het goed warm worden.

Dit weekmenu komt van: Supergoedkope recepten

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 10-03-2011
Hits: 1318
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
weekmenu seizoensgroenten, groente van het seizoen, maart, rijst, doperwtjes, spinazie