Volg ons via
 
 

Weekmenu op basis van de aanbiedingen week 11 2011

Weekmenu van aanbiedingen

Maandag

Witlofstamppot met appel en kaas

1 1/2 kg aardappelen
zout en peper
1 bekertje creme fraiche
25 gr. boter
2 uien
2 tl kerriepoeder
750 gr. witlof zie reclame
2 grote appels met rode schil
300 gr. oude kaas

 

Snipper de uien. Snijd de schoongemaakte witlof in reepjes. Snijd de appels in blokjes. Snijd de kaas in blokjes. Kook de aardappelen gaar. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de uien en kerriepoeder glazig. Voeg de witlof en appelblokjes toe en bak deze 5 minuten mee. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de creme fraiche door. Laat de aardappelpuree al omscheppend warm worden. Schep het witlof-appelmengsel en de kaasblokjes door de aardappelpuree.

 

Dinsdag

Verse worst met pikante saus
Gekookte aardappelen
Bloemkool bij Lidl t/m woensdag 0.99

500 gr. verse worst
1 dl melk
4 el paneermeel
50 gr. boter
25 gr. bloem
3 dl bouillon
2 el mosterd
mespunt suiker
enkele druppels Tabasco

 

Leg de worst 5 minuten in heet water, neem uit het water en laat drogen en afkoelen. Doe de melk in een schaaltje en strooi het paneermeel op een bord. Wentel de worst eerst door de melk en dan door paneermeel. Verhit de boter in een pan en bak hierin de worst in 15 minuten rondom bruin en gaar. Haal dan de verse worst uit de pan, leg hem op een schaal en houd hem warm. Roer de bloem door de bakboter en giet er beetje voor beetje de bouillon bij. Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Roer dan de mosterd, suiker en een paar druppels Tabasco door de saus. Breng de saus op smaak met peper en zout. Giet de saus over de verse worst.

 

Donderdag

Gehakt met kaas
Gekookte aardappelen
Sperziebonen zie reclame

500 gr. gehakt half om half zie reclame
1 ui
1 ei
4 el paneermeel
zout en peper
nootmuskaat
200 gr. komijnekaas
50 gr. boter

 

Snipper de ui. Snijd de kaas in 4 repen. Meng het gehakt met ui, ei, paneermeel, zout, peper en nootmuskaat. Draai er 4 ballen van en druk ze plat. Leg in het midden een reep kaas en kneed het gehakt erom heen, zodat het een rolletje wordt. Verhit de boter in een pan en bak hierin de gehaktrollen in 25 minuten gaar en bruin.

 

Vrijdag

Worteltjes met bieslookboter
Aardappelpuree
Vissticks

25 gr. verse bieslook
75 gr. zachte boter
1 bos worteltjes zie reclame

 

Doe de boter in een kommetje. Was de bieslook, knip deze boven de boter in het kommetje fijn en roer dit goed door elkaar. Dek het kommetje af en zet het in de koelkast. Schrap de worteltjes, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout in 15 minuten beetgaar. Giet de worteltjes af en doe ze in een schaal. Haal de bieslookboter uit de koelkast, schep dit door de worteltjes en laat het smelten.

 

Woensdag

Witte bonen met prei en worst
Rijst

1 ui
250 gr. prei
50 gr. boter
1 rookworst
1 blik witte bonen in tomatensaus
zout en peper
paprikapoeder

 

Snijd de schoongemaakte prei in ringen, was ze en laat ze uitlekken. Snipper de ui. Snijd de rookworst in plakjes. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui. Voeg dan de prei toe en bak deze 5 minuten mee. Voeg dan de witte bonen toe en de plakjes worst en laat dit goed warm worden. Maak het op smaak af met peper, zout en paprikapoeder.

Dit weekmenu komt van de club Supergoedkope Recepten

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 13-03-2011
Hits: 1275
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
gehakt, witlof, bloemkool, worteltjes, rijst