Volg ons via
 
 

Weekmenu van seizoensgroenten week 12

Weekmenu van seizoensgroenten | een menu op basis van de groenten die eind maart volop verkrijgbaar zijn.

Maandag

Paksoi met courgette
Gekookte aardappelen
Vlees van de reclame

200 gr. paksoi
3 el olie
1 klein bekertje creme fraiche
1 courgette
zout en peper
75 gr. geraspte kaas

Maak de paksoi schoon en snijd deze in stukjes van 1 1/2 cm.
Was de courgette en snijd deze in kleine blokjes.
Verhit de olie en roerbak hierin de paksoi en de courgette ongeveer 10 minuten tot de groenten beetgaar zijn.
Voeg dan de creme fraiche en de helft van de kaas erdoor.
Breng het gerecht zo nodig nog op smaak met peper en zout.
Schep het groentegerecht in een schaal en strooi er de rest van de kaas over.

 

Dinsdag

Spaghetti met cornedbeef

200 gr. cornedbeef
400 gr. spaghetti
1 ui
100 gr. champignons
1 rode paprika
1 teentje knoflook
1 dl water
2 blikjes tomatenpuree
1 bouillonblokje
scheutje koffieroom
peper en zout
olie

Snijd de cornedbeef in blokjes.
Snipper de ui fijn.
Snijd de champignons in plakjes.
Snijd de paprika in kleine reepjes.
Pers het knoflookteentje uit.
Kook de spaghetti en laat dan uitlekken.
Verhit wat olie in een wok of hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook.
Voeg dan de champignons en paprika toe en bak dit even mee.
Doe dan de cornedbeef, tomatenpuree, water en het bouillonblokje erbij.
Laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen en breng het dan op smaak met een scheutje room, peper en zout.
Schep de spaghetti erdoor en laat dit goed warm worden.

 

Woensdag

Prei met ananas

750 gr. aardappelen
500 gr. prei
4 eieren
1 blikje ananasstukjes
zout
kerriepoeder
200 gr. geraspte kaas

Snijd de geschilde aardappelen in plakjes, kook ze 5 minuten en laat uitlekken.
Kook de eieren 8 minuten en snijd ze daarna in plakjes.
Laat de ananasstukjes uitlekken.
Snijd de prei in ringen.
Vet een ovenschaal in en leg hierin de plakjes aardappelen.
Leg daarop de plakjes ei, dan de ananasstukjes, dan de helft van de geraspte kaas en dan de prei.
Strooi er wat curry over en de rest van de geraspte kaas.
Zet de schotel 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200C.

 

Donderdag

Rode kool met appeltjes
Gekookte aardappelen
Saucijsjes

750 gr. rode kool
1 1/2 dl water
zout
mespuntje kruidnagelpoeder
20 gr. suiker
2 goudrenetten
azijn
15 gr. boter

Maak de rode kool schoon en snijd hem in smalle reepjes.
Kook de rode kool met het water, wat zout, kruidnagelpoeder en de suiker 15 minuten.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in vieren.
Doe de stukjes appel bij de rode kool en kook deze dan nog 10 minuten.
Maak de rode kool af met een klontje boter en wat azijn.

 

Vrijdag

Raapsteelstamppot met ui en sambal

1 kg aardappelen
zout en peper
1 dl melk
4 eieren
3 bosjes raapsteel
2 uien
2 tl sambal
boter

Kook de aardappelen gaar.
Kook de eieren 8 minuten en snijd ze daarna in plakjes.
Maak de raapstelen schoon, snijd ze in kleine stukjes, was ze en laat ze heel goed uitlekken.
Snipper de uien.
Verhit wat boter in een pan en fruit hierin de uien goudbruin.
Roer er dan de sambal door.
Verwarm de melk.
Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de warme melk, een klontje boter en wat peper door.
Schep de raapsteeltjes en het uien-sambalmengsel door de aardappelpuree.
Doe de stamppot in een schaal en leg er de plakjes ei op.

Dit weekmenu komt van mijn club: Supergoedkope Recepten

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 17-03-2011
Hits: 1251
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
weekmenu seizoensgroenten, seizoensgroente, maart, april, raapstelen, rode kool