Volg ons via
 
 

Weekmenu van seizoensgroenten week 13 2011

Weekmenu van seizoensgroenten

Maandag

Andijvie met rode paprika
Aardappelpuree
Gekookte eieren

750 gr. andijvie
2 rode paprika's
1 ui
2 teentjes knoflook
100 gr. spekblokjes
2 tl mosterd
zout en peper

Snijd de andijvie in reepjes, was ze en laat ze goed uitlekken.
Snijd de paprika's in kleine reepjes.
Snipper de ui en knoflookteentjes fijn.
Bak in een grote pan de spekblokjes uit en voeg dan de ui en knoflook toe en laat dit even meefruiten.
Doe de paprika's erbij en bak deze even mee.
Roer dan wat peper en mosterd erdoor.
Schep de andijvie erdoor en laat dit 5 minuten zachtjes smoren tot de andijvie beetgaar is.

 

Dinsdag

Bietjes a la creme
Gekookte aardappelen
Gehaktballen

1 kg gekookte bietjes
20 gr. boter
1 ui
peper en zout
2 dl bouillon
20 gr. bloem
4 el koffieroom

Ontvel de bietjes en snijd ze in dunne reepjes.
Snipper de ui.
Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui glazig.
Roer de bloem erdoor en giet beetje voor beetje de bouillon erdoor.
Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat.
Schep de bietjes door de saus en voeg wat peper en zout toe.
Voeg de koffieroom erdoor en laat het gerecht goed warm worden.

 

Woensdag

Bloemkool in tomatensaus
Gekookte aardappelen
Saucijsjes

1 bloemkool
1 teentje knoflook
4 tomaten
1 dl bouillon
1 ui
2 el olie
zout en peper

Maak de bloemkool schoon en verdeel ze in roosjes. Was deze en laat ze uitlekken.
Pel de ui en knoflook en hak ze fijn.
Snijd de ontvelde tomaten in stukjes.
Verhit de olie in een pan en fruit hierin even de ui en knoflook.
Voeg dan de tomaten en bloemkool toe en bak dit even mee.
Roer de bouillon erdoor en laat het zachtjes stoven tot het beetgaar is.
Maak op smaak met zout en peper.

 

Donderdag

Champignonrijst
Gemengde salade

200 gr. rijst
300 gr. varkenslapjes
50 gr. boter
1 ui
250 gr. champignons
zout en peper

Snijd het vlees in blokjes en bestrooi het met wat zout en peper.
Snijd de ui klein.
Snijd de champignons in plakjes.
Kook de rijst.
Giet hem daarna af en laat uitlekken.
Verhit de boter in een pan en bak hierin het vlees mooi bruin.
Voeg de ui toe en laat dit alles in 15 minuten gaar worden.
Voeg dan de champignons erbij en bak deze 5 minuten mee.
Schep dan de gare rijst door het ui-champignonmengsel.
Breng op smaak met peper en zout.

 

Vrijdag

Koolrabi
Gekookte aardappelen
Rookworst

1 kg koolrabi
50 gr. boter
10 gr. suiker
1/8 ltr. bouillon
2 el gehakte peterselie

Snijd de blaadjes van de koolrabi en hak de jonge kleine blaadjes fijn.
Snijd de koolrabiknollen in plakken, was deze en laat ze uitlekken.
Snijd de plakken in repen.
Verwarm de boter en de suiker in een pan tot deze licht gaat kleuren.
Voeg dan 2 el bouillon toe, doe de koolrabi erbij en laat deze 5 minuten al omscheppend smoren.
Giet dan de rest van de bouillon erbij, strooi er wat zout over en laat het zachtjes stoven tot het vocht is verdampt.
Bestrooi de groente voor het opdienen met peterselie.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 24-03-2011
Hits: 1413
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
andijvie, bietjes, bloemkool, champignonrijst, koolrabi