Volg ons via
 
 

Weekmenu op basis van seizoensgroenten week 14 2011

Weekmenu van seizoensgroenten

Maandag

Kropsla met kaas
Gebakken aardappeltjes

1 grote krop sla
2 el olie
2 el citroensap
1 tl azijn
peper en zout
2 sjalotjes
150 gr. kaas in plakjes
paprikapoeder

Haal de krop sla uit elkaar, was de blaadjes goed en verwijder de dikke nerven.
Verdeel de blaadjes sla in kleine stukjes en doe ze in een schaal.
Pel de sjalotjes, snipper deze fijn en schep het door de sla.
Roer de olie, citroensap, azijn, peper en zout door elkaar en meng dit door de sla.
Snijd de kaas in kleine reepjes, bestrooi dit met paprikapoeder en schep dit door de sla.

 

Dinsdag

Paksoi met ketjap
Gekookte aardappelen
Hamlapjes

800 gr. paksoi
1 el maizena
3 el ketjap
peper en zout

Maak de paksoi schoon en verwijder de lelijke bladeren.
Snijd de paksoi in reepjes van 3 cm breed en was deze.
Kook de paksoi in een pan met het aanhangende water en een beetje zout in 15 minuten gaar.
Roer in een kommetje de maizena, peper en de ketjap tot een papje.
Giet de paksoi af en roer het maizenapapje door de groenten.
Laat de paksoi nog 1 minuut zachtjes koken.

 

Woensdag

Zuurkoolstamppot met appel
Aardappelpuree
Rookworst

1 kg aardappelen
zout
1 dl melk
500 gr. zuurkool
2 dl appelsap
150 gr. spekblokjes
2 uien
2 zoetzure appels
citroensap

Kook de aardappelen gaar.
Kook in een andere pan de zuurkool met de appelsap in 10 minuten gaar.
Snipper de uien fijn.
Bak in een pan met een beetje boter de spekblokjes uit.
Voeg dan de uien toe en fruit deze een paar minuten mee.
Schil de appels, boor de klokhuizen eruit en snijd de appels in kleine blokjes.
Besprenkel de appelblokjes met wat citroensap.
Verwarm de melk.
Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de warme melk door.
Schep dan de zuurkool, het spek-uimengsel en de appelblokjes door de aardappelpuree.

 

Donderdag

Poolse witlof
Gekookte aardappelen
Gebakken ham zie recept

8 struikjes witlof
zout en peper
2 el boter
2 droge witte boterhammen
1 teentje knoflook
2 eieren
peterselie

Maak de witlof schoon en haal de bittere kern eruit.
Was de witlof goed en kook ze dan 20 minuten.
Kook de eieren 10 minuten.
Bak in de helft van de boter het verkruimeld witbrood knapperig bruin en pers hierboven het teentje knoflook uit.
Schep de witlof met een schuimspaan uit de pan en leg deze op een schaal.
Laat de andere helft van de boter smelten en giet deze over de witlof.
Verdeel hierover het gebakken broodkruim.
Strooi hier een beetje peper over.
Verkruimel de eieren en verdeel dit samen met de peterselie over de schotel

 

Vrijdag

Macaroni met tomatenpuree
Eventueel sla

500 gr. macaroni
2 uien
2 blikjes tomatenpuree, kleintjes of 1 grote
1 zakje tomatensaus knorr
250 gr. champignons

Kook ruim water en doe de macaroni erbij als het kookt.
Zodra de macaroni redelijk zacht is een deel van het water afgieten.
Giet dan nog wat water naar wens af en voeg de tomatensaus en de tomatenpuree toe.
Bak in een pan met wat boter de uien en de in plakjes gesneden champignons.
Doe deze dan bij de macaroni.

Dit weekmenu komt van mijn eigen club: Supergoedkope recepten

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 31-03-2011
Hits: 1508
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
macaroni, witlof, zuurkool, paksoi, kropsla