Volg ons via
 
 

Weekmenu op basis van seizoensgroenten week 15 2011

Weekmenu

Maandag

Gestoofde vis met uien
Gekookte aardappelen
Gekookte venkel

2 uien
1/2 dl olijfolie
1 tl paprikapoeder
mespuntje cayennepeper
zout
750 gr. schelvis in moten gesneden

Snijd de uien in ringen.
Doe in een pan 1 dl water en voeg de uien, de olie, paprikapoeder, peper en zout toe en breng dit aan de kook.
Draai dan het vuur wat lager, leg een deksel op de pan en laat het ongeveer 10 minuten zachtjes koken tot de uien zacht zijn.
Leg dan de moten schelvis in de uiensaus en laat ze 8 minuten zachtjes gaar stoven.

 

Dinsdag

Aardappelen met mosterd-kaassaus
Gekookte eieren
Spinazie

1 kg aardappelen
40 gr. boter
1 ui
40 gr. bloem
1 el mosterd
3 dl melk
100 gr. geraspte kaas
peper en zout

Snipper de ui.
Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in plakjes.
Kook de plakjes 5 minuten.
Verhit ondertussen in een pan de boter en fruit hierin de ui even.
Roer er dan de bloem en de mosterd door en giet er dan beetje voor beetje de melk bij.
Blijf roeren tot je een gebonden saus hebt.
Haal de pan van het vuur en roer er dan de kaas door.
Breng de saus op smaak met peper en zout.
Giet de aardappelen af.
Vet een ovenschaal in en leg hierin de plakjes aardappelen.
Schenk de saus over de aardappelen en zet de schaal 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200C.

 

Woensdag

Andijvie met spekblokjes en tomaat
Gekookte aardappelen
Vlees

750 gr. andijvie
zout en peper
200 gr. spekblokjes
1 ui
4 tomaten
1 tl maizena

 

Snipper de ui fijn. Snijd de tomaten in stukjes. Snijd de schoongemaakte andijvie in reepjes en was deze. Kook in een pan de andijvie met het aanhangende water en een beetje zout in 10 minuten gaar en laat dan goed uitlekken. Bak de spekblokjes uit en voeg dan de ui en tomaten toe. Laat deze even meebakken. Roer in een kommetje de maizena met wat water tot een papje en bind hier de andijvie mee. Laat de andijvie goed warm worden en schep er de helft van het spekmengsel door. Doe de andijvie in een schaal en schep er de rest van het spekmengsel over.

 

Donderdag

Stamppot bietjes

1 kg aardappelen
zout en peper
1 tl kaneel
1 dl melk
1 appel
2 uien
400 gr. gekookte bietjes
boter
4 tartaartjes

 

Kook de aardappelen gaar. Snijd de bietjes in blokjes. Snijd de uien in ringen. Snijd de geschilde appel in blokjes. Bestrooi de tartaartjes met peper en zout. Verhit wat boter in een pan, bak hierin de tartaartjes met de uiringen. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Roer de melk, bietjes, appel, peper en kaneel erdoor. Leg de tartaartjes met de uiringen op de stamppot.

 

Vrijdag

Bloemkool-aardappelschotel

1 bloemkool
750 gr. aardappelen
2 uien
25 gr. boter
500 gr. gehakt
2 el olie
2 el paprikapoeder
2 teentjes knoflook
zout en peper
1 dl bouillon
1 dl zure room
150 gr. geraspte belegen kaas

 

Snijd de geschilde aardappelen in plakjes, kook ze 5 minuten en giet af. Maak de bloemkool schoon, verdeel hem in roosjes en was ze. Kook ze 5 minuten. Snipper de uien. Pers de knoflookteentjes uit. Verhit in een pan de olie en bak hierin het gehakt rul. Voeg dan de uien en knoflook toe en bak deze even mee. Voeg dan wat paprikapoeder, zout en peper toe. Vet een ovenschaal in en schep hierin de aardappelschijfjes. Bestrooi ze met wat peper en zout. Schep dan het gehakt erop en verdeel hierover de bloemkoolroosjes. Giet de bouillon in de schaal en schep de zure room op de bloemkool. Bestrooi het met de geraspte kaas en zet de schaal 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200C.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 08-04-2011
Hits: 1363
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
venkel, spinazie, bloemkool, bietjes, andijvie