Volg ons via
 
 

Weekmenu op basis van seizoensgroenten week 16 2011

Weekmenu

Maandag

Macaroni met koolrabi en mais

350 gr. macaroni
2 koolrabi's
1 blikje mais
4 eieren
1 dl koffieroom
1 tl kerriepoeder
peper en zout
boter

Snijd de schoongemaakte koolrabi's in blokjes. Verhit wat boter in een pan en bak hierin de blokjes koolrabi even. Giet er een scheutje water bij en laat het in 15 minuten gaar stoven.Laat de mais uitlekken. Kook de macaroni beetgaar. Klop in een kom de eieren los met de kerriepoeder, peper, zout en koffieroom.Verhit wat boter in een pan en bak hierin van het eiermengsel een omelet. Snijd de omelet in kleine reepjes.Giet de macaroni af en laat de koolrabi even uitlekken. Meng de koolrabi, mais en de omeletreepjes door de macaroni en laat dit alles onder voortdurend omscheppen goed warm worden. 

Dinsdag

Stamppot sla met champignons
Tartaartjes 

1 1/2 kg aardappelen
zout en peper
nootmuskaat
1 dl melk
2 kroppen sla
150 gr. spekblokjes
100 gr. champignons
1 ui

Kook de aardappelen gaar. Maak ondertussen de sla schoon, snijd deze in reepjes, was ze en laat ze uitlekken. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Snipper de ui fijn. Bak in een pan de spekblokjes uit. Voeg dan de champignons toe en laat deze een paar minuten meebakken. Verwarm de melk. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de warme melk, peper en zout door. Schep de sla, het spek-champignonmengsel en de ui door de aardappelpuree

Woensdag

Paksoi met notensaus
Gekookte aardappelen
Karbonaadjes

500 gr. paksoi
zout en peper
1 ui
30 gr. boter
30 gr. bloem
1 dl bouillon
2 dl koffieroom
2 tl mosterd
150 gr. gehakte walnoten

Maak de paksoi schoon en snijd deze in reepjes. Kook de paksoi in 10 minuten beetgaar. Snipper de ui fijn. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui glazig. Roer de bloem erdoor en giet beetje voor beetje de bouillon en koffieroom erdoor. Blijf roeren tot je een gebonden saus hebt. Roer dan de mosterd, 50 gram van de noten, peper en zout door de saus. Laat de paksoi uitlekken en doe deze dan in een schaal. Schep de saus over de paksoi en strooi er de rest van de noten over.

Donderdag

Witte bonen in tomatensaus
Rijst

1 ui
250 gr. prei
50 gr. boter
1 rookworst
1 blik witte bonen in tomatensaus
zout en peper
paprikapoeder

Snijd de prei in ringen, was ze en laat ze uitlekken. Snipper de ui. Snijd de rookworst in plakjes. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui. Voeg de prei toe en bak deze 5 minuten mee. Voeg de witte bonen toe en de plakjes worst en laat dit goed warm worden. Maak het op smaak af met peper, zout en paprikapoeder.

Vrijdag

Verse worst
Aardappelpuree
Rode kool

500 gr. verse worst
bloem
4 el olie
3 uien
1 klein flesje licht bier
2 laurierbladen
5 geplette peperkorrels

Leg de braadworst ruim 30 minuten in een schaal met warm water. Snipper de uien. Strooi wat bloem op een bord. Haal de worst uit het water, droog hem af met keukenpapier en wentel de verse worst door de bloem. Verhit de olie in een pan en bak hierin de verse worst rondom mooi bruin. Voeg de uien toe en laat deze ook mooi bruin van kleur worden. Haal de worst even uit de pan. Giet iets minder dan de helft van het bier in de pan, draai het vuur hoog en laat al roerend het bier verdampen. Giet dan de rest van het bier erbij en voeg de laurierbladen en peperkorrels toe. Leg de worst weer in de pan, leg een deksel op de pan en laat de worst in 20 minuten gaar stoven. 

Dit weekmenu komt van: Supergoedkope Recepten

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 16-04-2011
Hits: 1171
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
koolrabi, sla, paksoi, prei, rode kool