Volg ons via
 
 

Weekmenu op basis van seizoensgroenten week 17

Weekmenu seizoensgroenten | een weekmenu voor de laatste week van april gebaseerd op de groenten die in dit seizoen volop aanwezig zijn.

Maandag

Tortilla
gemengde sla

500 gr. spinazie
4 aardappelen
1 ui
4 el olijfolie
25 gr. pijnboompitten
zout
5 eieren

Maak de spinazie schoon, was deze en laat ze uitlekken. Schil de aardappelen, was ze en rasp ze. Snijd de ui in ringen. Klop in een kom de eieren met wat zout schuimig. Verhit de helft van de olie in een pan en fruit hierin de ui. Voeg de spinazie en aardappelen toe en kook ze zolang tot de spinaziebladeren ineen vallen, roer af en toe om. Haal dan de groente uit de pan, doe hem in een kom, prak het fijn en roer er de schuimig geklopte eieren en wat peper en zout door. Verhit de rest van de olie in een pan en bak hierin de massa 5 minuten tot deze stolt. Draai het vuur wat lager, draai met behulp van een deksel de tortilla om en laat nu ook de andere kant bruin worden. Snijd de tortilla in blokjes en serveer ze koud. 

Dinsdag

Venkelsalade
Gebakken aardappelen
Vlees

2 el rozijnen
1 venkelknol
1 sinaasappel 
1 el zure room
mespunt suiker
peper

Was de rozijnen en laat ze even in warm water wellen. Snijd het groen van de venkelknol, was deze en hak het fijn. Maak de venkelknol schoon, snijd hem doormidden en snijd de helften in reepjes. Doe de venkelreepjes in een schaal. Snijd de sinaasappel doormidden, pers de helft uit, schil de andere helft en snijd het vruchtvlees klein. Klop in een kommetje de zure room los en voeg al kloppend het sinaasappelsap, suiker en peper door. Schep dit sausje met de rozijnen en sinaasappelstukjes door de venkel. 

Woensdag

Witlofstamppot met oude kaas
Vlees

1 1/2 kg aardappelen
zout en peper
1 bekertje creme fraiche
25 gr. boter
2 uien
2 tl kerriepoeder
750 gr. witlof
2 grote appels met rode schil
300 gr. oude kaas

Snipper de uien schoon. Maak de witlof schoon en snijd deze in reepjes. Was de appels, boor de klokhuizen eruit en snijd de appels in blokjes. Snijd de kaas in blokjes. Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met wat water en zout gaar. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de uien en kerriepoeder glazig. Voeg de witlof en appelblokjes toe en bak deze 5 minuten mee. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de creme fraiche door. Laat de aarappelpuree al omscheppend warm worden. Schep dan het witlof-appelmengsel en de kaasblokjes door de aardappelpuree. 

Donderdag

Worstcurry
IJsbergsla

1 kg aardappelen
1 Spaanse peper
2 uien
olie
2 el kerrie
zout en peper
3 el gemalen kokos
2 dl bouillon
1 rookworst

Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in plakjes. Was de Spaanse peper, snijd hem in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en snijd hem in kleine stukjes. Maak de uien schoon en snipper ze fijn. Verhit in de wok wat olie en fruit hierin de uien. Voeg de aardappelplakjes, Spaanse peper, kerrie, kokos, zout en peper toe. Roerbak dit 5 minuten en schenk dan de bouillon erbij. Breng dit aan de kook en laat dit 15 minuten zachtjes koken. Snijd de rookworst in plakjes en voeg dit bij de curry. Laat het dan nog een paar minuten zachtjes koken. 

Vrijdag

Zuurkoolschotel met kip
Aardappelpuree

300 gr. kipfilet
peper en zout
kerriepoeder
2 uien
4 mandarijnen
2 el olie
750 gr. zuurkool

Snijd de kipfilet in reepjes en bestrooi deze met wat peper, zout en kerriepoeder. Snipper de uien. Pel de mandarijnen, verwijder alle witte velletjes en verdeel de mandarijnen in partjes. Verhit de olie in een pan en bak hierin de reepjes kipfilet rondom lichtbruin. Schep dan de kipfilet met een schuimspaan uit de pan. Fruit in de achtergebleven bakolie de uien glazig. Voeg dan de mandarijnen, zuurkool en kipfilet toe, schep alles goed door elkaar en bak alles al omscheppend een paar minuten. Giet er dan een scheutje water bij, draai het vuur wat lager, leg een deksel op de pan en laat alles 20 minuten zachtjes stoven. Breng het gerecht zo nodig op smaak met peper en zout. 

Dit weekmenu komt van: Supergoedkope Recepten

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 24-04-2011
Hits: 1238
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
seizoensgroente april, weekmenu, recepten april, zuurkool, ijsbergsla