Volg ons via
 
 

Weekmenu week 19 2011

Weekmenu week 19 | menu met recepten voor 4 personen.

Hieronder vind je het weekmenu voor week 19 2011. De recepten zijn voldoende voor 4 personen.

Maandag 


Andijvie met mandarijntjes

Rijst
Kipfilet
750g andijvie
2 eetlepels olie
3 bolletjes fijngehakte gekonfijte gember
5 eetlepels mandarijntjes uit blik 
2 eetlepels mandarijnsap
2 eetlepels gembersiroop 
2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes 

Maak de andijvie schoon, snijd hem in dunne reepjes, was deze en laat ze uitlekken. Hak de bolletjes gember fijn. Laat de mandarijntjes uitlekken en vang 2 eetlepels sap op. Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de andijvie en de gember tot de andijvie beetgaar is, Voeg dan de mandarijntjes met 2 eetlepels sap en de gembersiroop toe. Bestrooi het met sesamzaadjes. 

Dinsdag 


Spaghetti met cornedbeef 

200g cornedbeef 
400g spaghetti 
1 ui 
100g champignons 
1 rode paprika 
1 teentje knoflook 
1dl water 
2 blikjes tomatenpuree 
1 bouillonblokje 
scheutje koffieroom 
peper 
zout 
olie 

Snijd de cornedbeef in blokjes. Maak de ui schoon en snipper hem. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine reepjes. Pel het knoflookteentje en pers hem uit. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat ze dan uitlekken. Verhit wat olie in een wok en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg dan de champignons en paprika toe en bak dit eventjes mee. Doe dan de cornedbeef, tomatenpuree, water en het bouillonblokje erbij. Laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen en breng het dan op smaak met een scheutje room, peper en zout. Schep dan de spaghetti erdoor en laat dit goed warm worden. 

Woensdag 


Deense bietjessla 

Gekookte aardappelen
Verse worst
500g gekookte bietjes 
5 eetlepels azijn 
2 eetlepels suiker 
1 theelepel karwijzaadjes 

Marineertijd minstens 1 uur 

Schil de bietjes, snijd ze in plakjes en leg ze in een schaal. Doe de azijn met de suiker en een scheutje water in een pan en laat dit warm worden. Giet het warme azijnmengsel over de bietjes en strooi er de karwijzaadjes over. Laat de salade op een koele plaats minstens 1 uur marineren. 

Donderdag


Aardappelen au gratin 

Gekookte eieren
Gemengde sla
1kg aardappelen 
1 teentje knoflook 
2 eetlepels boter 
2 eieren 
1dl koffieroom 
3dl melk 
zout 
peper 
nootmuskaat 
75g geraspte kaas 

Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in dunne plakjes. Wrijf de bodem van een ovenschaal eerst in met het uitgeperste teentje knoflook en dan met wat boter. Leg de aardappelplakjes netjes naast elkaar in de ovenschaal laag om laag. Klop in een kom de eieren met de melk en koffieroom los en roer er dan peper, zout en nootmuskaat door. Schenk dit mengsel dan in de schaal over de aardappelplakjes en bestrooi dit met kaas. Zet de schaal 45 minuten in een voorverwarmde oven van 225 graden. 

Vrijdag


Kernhemse bloemkool 

Gebakken aardappelen
Varkenslapjes
 1 grote bloemkool 
zout 
¼ l slagroom 
150g Kernhemse kaas 
klontje boter 
4 eetlepels paneermeel 

Snijd de kaas in blokjes. Maak de bloemkool schoon, verdeel hem in roosjes en snijd de stronk in plakjes. Kook de bloemkoolroosjes en plakjes van de stronk in een pan met een beetje water en zout in ongeveer 15 minuten gaar. Schep dan de bloemkool met een schuimspaan uit de pan en pureer hem in een keukenmachine of roerzeef. Roer een beetje van het kookvocht, slagroom en de kaas door de bloemkoolpuree. Vet een ovenschaal in en schep er de bloemkoolpuree in. Strooi er paneermeel over en leg hier en daar een vlokje boter. Zet de schaal 40 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 08-05-2011
Hits: 1218
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
weekmenu, recepten, bloemkool, aardappelen au gratin, bietjes, spaghetti, andijvie