Volg ons via
 
 

Weekmenu week 20 2011

Iedere week een lekker weekmenu

Maandag

  • Gebakken aubergines met ei
  • Aardappelpuree

2 grote aubergines 
olie 
2 teentjes knoflook 
4 tomaten 
4 eieren 
boter

Was de aubergines, snijdt de kroontjes eraf en snijdt ze in de lengte in plakken. Pel de teentjes knoflook en pers ze uit. Ontvel de tomaten en snijdt ze in plakken. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de knoflook eventjes. Voeg dan de plakken aubergine toe en bak ze aan beide kanten mooi bruin. Leg de plakken aubergine in een schaal en houdt ze warm. Bak in de achtergebleven olie de plakken tomaat en leg deze op de aubergines. Verhit de boter in een pan en bak hierin 4 spiegeleieren. Leg de spiegeleieren op de tomaatplakjes.

Dinsdag

  • Kip goulash
  • Rijst

500g kipfilet 
peper 
zout 
olie 
5 uien 
250g champignons 
3 theelepels sambal 
2 theelepels paprikapoeder 
3 eetlepels tomatenketchup 
10 eetlepels ketjap 
6 eetlepels bruine suiker 
1dl water 
1dl koffiemelk 
4 eetlepels bloem

Snij de kipfilets in blokjes en snijd ze in blokjes. Maak de uien schoon en snijd ze in halve ringen. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Verhit wat olie in een pan en bak hierin de kipfilet bruin. Voeg dan de uien toe en bak deze even mee. Doe er dan de champignons bij en bak ook deze even mee. Roer het water, sambal, ketchup, paprikapoeder, ketjap en de suiker door elkaar en roer dit bij de kipfilet, uien en champignons. Roer de bloem door de koffieroom en giet dit mengsel bij de goulash. Laat het nog 15 minuten zachtjes sudderen.

Woensdag

  • Tropische maaltijdsalade
  • Stokbrood
  • Kruidenboter

250g gebroken spaghetti 
6 eetlepels citroensap 
1dl zonnebloemolie 
zout 
peper 
1 theelepel mosterd 
1 kleine ui 
1 eetlepel gehakte peterselie 
1 klein blikje ananasstukjes 
1 blikje mangostukjes 
1 sinaasappel 
1 rode grapefruit 
1 banaan 
citroensap 
200g gekookte ham 
2 kiwi's

Kook de spaghetti beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Stort dan de spaghetti in een zeef, spoel hem af onder de koude kraan en laat de spaghetti goed uitlekken en afkoelen. Maak de ui schoon en rasp hem. Laat de ananasstukjes en de mangostukjes uitlekken. Schil de sinaasappel en de grapefruit tot op het vruchtvlees, verdeel ze in partjes en snijd de partjes een keer door. Pel de banaan, snijd deze in plakjes en besprenkel de plakjes met wat citroensap. Snijd de ham in blokjes. Schil de kiwi's en snijd deze in plakjes. Klop in een slakom de olie, het citroensap, de ui, mosterd, peterselie, wat peper en zout tot een lobbige vinaigrette. Schep de ananas, mango, sinaasappel, grapefruit, banaan, ham en spaghetti luchtig door de vinaigrette. Garneer de salade met de plakjes kiwi.

Donderdag

  • Hachee met appels
  • Rode kool
  • Gekookte aardappelen

50g boter 
500g runderlappen 
500g uien 
4dl bouillon (blokje) 
1 theelepel mosterd 
2 kruidnagels 
1 laurierblad 
1 theelepel suiker 
zout 
peper 
500g goudrenetten 
1 eetlepel maïzena

Snijd de runderlappen in blokjes en bestrooi ze met wat peper en zout. Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Verhit de boter in een grote pan en bak hierin het vlees mooi bruin. Voeg dan de uien toe en fruit ze licht bruin. Voeg dan de bouillon, mosterd, kruidnagels, laurierblad, suiker en wat peper en zout toe. Breng het aan de kook, draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat het 2,5 uur zachtjes stoven. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in stukjes. Voeg de appels bij de hachee en laat dit nog 10 minuten zachtjes stoven. Roer de maïzena met een beetje water tot een papje en giet dit bij de hachee. Laat het gerecht nog 5 minuten zachtjes koken.

Vrijdag

  • Zuid-Afrikaanse gehaktschotel
  • Gebakken aardappelen
  • Paprikasalade

100g pitloze rozijnen 
4 sneetjes oud witbrood 
2dl melk 
750g rundergehakt 
1 eetlepel olie 
30g boter 
2 uien 
1 teentje knoflook 
50g geschaafde amandelen 
1 ½ eetlepel kerriepoeder 
2 eetlepels citroensap 
zout 
peper

Doe de rozijnen in een kommetje, giet er kokend water bij en laat de rozijnen 15 minuten wellen. Pel de uien en het knoflookteentje en snipper deze fijn. Snijd de korstjes van het brood en verkruimel het brood boven een kom. Voeg de melk toe en breek de eieren er boven. Meng het gehakt erdoor. Vet met een beetje van de olie een ovenschaal in. Verhit de rest van de olie met de boter in een pan en fruit hierin de uien en knoflook goudgeel. Giet de rozijnen af en doe deze met de amandelen, kerriepoeder, citroensap, wat zout, wat peper en de gefruite uien en knoflook in de mengbeker van de keukenmachine. Laat de motor even draaien, maar maak het mengsel niet te glad. Schep het mengsel op het gehakt in de kom en meng alles met een vork goed door elkaar. Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal en druk de bovenkant goed aan. Zet de schaal 1 uur in een voorverwarmde oven van 180 graden.

De stamppotclub mét foto's

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 15-05-2011
Hits: 1213
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
gehaktschotel, hachee met appels, maaltijdsalade, kip goulash, aubergines met ei