Volg ons via
 
 

Weekmenu week 22 2011

Lekker weekmenu voor week 22

Maandag

  • Stamppot IJsbergsla met kabeljauw
  • Aardappelpuree

1kg aardappelen 
zout 
peper 
nootmuskaat 
1 eetlepel mosterd 
1dl melk 
400g kabeljauwfilet 
1 krop ijsbergsla

Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar. Snijdt de kabeljauw in stukjes en kook deze in een pan met een beetje water en zout in ongeveer 5 minuten gaar. Laat dan de stukjes vis uitlekken. Maak de ijsbergsla schoon en snijdt deze in dunne reepjes. Verwarm de melk in een steelpan en roer er dan de mosterd door. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de mosterdmelk, peper en nootmuskaat door. Schep dan de ijsbergsla en de kabeljauw door de aardappelpuree.

Dinsdag

  • Kipfilet met bananen
  • Rijst

3 bananen 
500g kipfilet 
1 prei 
1 eetlepel kerriepoeder 
2dl kippenbouillon (blokje) 
1dl kokosmelk (melk) 
citroensap 
olie 
peper 
zout

Snij de kipfilets in blokjes en bestrooi ze met wat peper en zout. Maak de prei schoon, snij hem in ringen, was ze en laat ze uitlekken. Verhit in een wok wat olie en bak hierin de kipfilet bruin. Doe dan de prei en kerrie erbij en laat dit eventjes meebakken. Voeg dan de bouillon en kokosmelk toe en laat het zachtjes 10 minuten sudderen. Pel de bananen, snijd ze in plakjes en besprenkel ze met citroensap. Schep de bananenplakjes door het kipmengsel en laat alles goed warm worden. Breng het zonodig nog op smaak met wat peper, zout en citroensap. Lekker met rijst.

Woensdag

  • Zomerschotel
  • Aardappelkroketjes

4 personen 
4 tomaten 
1 grote komkommer 
200g sperziebonen 
2 eieren 
150g ham 
1 ui 
0,5dl mayonaise 
0,5dl yoghurt 
peper 
zout 
gehakte peterselie

Maak de sperziebonen schoon en kook ze in een pan met een beetje water en zout in ongeveer 10 -15 minuten beetgaar. Laat ze dan uitlekken en afkoelen. Breng in een pan water aan de kook en kook hierin de eieren 10 minuten. Laat ze schrikken onder de koude kraan, pel ze en snijdt ze in plakjes. Ontvel de tomaten en snijdt ze in partjes. Schil de komkommer en snijdt ze in dunne plakjes. Snijdt de ham in blokjes. Doe de sperziebonen in een schaal en schep er de komkommer, tomaten, eieren en ham door. Maak de ui schoon en snipper deze heel fijn. Meng in een kom de yoghurt en de mayonaise door elkaar en roer er de ui, peterselie en peper door. Schep deze saus door de salade.

Donderdag

  • Gestoofde hamlappen
  • Aardappelpuree
  • Bloemkool

3 eetlepels olie 
750g hamlappen 
1 ui 
3 worteltjes 
4dl melk 
2 teentjes knoflook 
zout 
peper 
1 eetlepel gehakte peterselie

Maak de ui schoon en snijd deze in plakjes. Maak de worteltjes schoon en snijd ze in plakjes. Pel de knoflookteentjes. Verhit de olie in een pan en bak hierin het vlees rondom bruin. Voeg dan de u en de worteltjes toe en laat deze een paar minuten mee fruiten. Voeg dan de melk, knoflook, wat zout en peper toe. Breng dit aan de kook. Leg dan een deksel op de pan, draai de hittebron wat lager en laat het vlees in ongeveer 40 minuten zachtjes gaar stoven. Haal dan het vlees uit de pan, leg het op een schaal en houd het warm. Pureer de saus met een staafmixer. Breng de saus aan de kook en giet de saus dan over het vlees.

Vrijdag

  • Gebakken aardappeltjes met uitjes en kaas
  • Sla

1kg aardappelen 
4 bosuitjes 
50g boter 
100g geraspte kaas

Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in hele dunne plakjes. Maak de bosuitjes schoon en hak ze fijn. Verhit de boter in de pan en bak hierin onder voortdurend omscheppen de aardappelen 10 minuten. Voeg dan de bosuitjes toe en bak dit alles nog ongeveer 10 minuten tot de aardappelen gaar en mooi bruin zijn. Roer er op het laatste moment de kaas door.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 29-05-2011
Hits: 1276
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
sla, bloemkool, zomerschotel, kipfilet, ijsbergsla