Volg ons via
 
 

Weekmenu week 25 2011

Weekmenu week 25

Maandag

  • Bietjesschotel met champignon-kaassaus
  • Tartaartjes

1kg aardappelen 
zout 
1dl melk 
nootmuskaat 
750g gekookte bietjes 
1 ui 
250g champignons 
boter 
Voor de saus 
40g boter 
40g bloem 
2dl melk 
75g geraspte kaas 
peper

  • Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar.
  • Maak de ui schoon en snipper deze.
  • Maak de champignons schoon en snijdt deze in plakjes.
  • Stroop de bietjes en snijdt ze in plakjes.
  • Verhit wat boter in een pan en fruit hierin de ui glazig.
  • Voeg de champignons toe en bak deze even mee.
  • Verhit 40 gram boter in een pan en roer hier de bloem door.
  • Giet beetje bij beetje 2 deciliter melk erbij en blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat.
  • Roer de kaas, zout en peper erdoor en blijf roeren tot de kaas gesmolten is.
  • Schep het champignonmengsel door de saus.
  • Vet een ovenschaal in.
  • Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er 1 deciliter melk en de nootmuskaat door.
  • Schep de aardappelpuree in de ovenschaal, leg er de bietenplakjes boven op en giet hier de saus over.
  • Zet de schaal 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Dinsdag

  • Italiaanse kippenpoten
  • Rijst
  • Gestoofde courgette

Italiaanse kippenpoten

25g boter 
3 eetlepels olijfolie 
4 kippenbouten a circa 300g 
1 ui 
1 teentje knoflook 
1 winterwortel 
1 stengel bleekselderij 
350g tomaten 
1 eetlepel tomatenpuree 
2dl droge witte wijn 
zout 
peper 
150g champignons

  • Verhit de boter met de olijfolie in een grote pan en bak hierin de kippenbouten snel rondom bruin.
  • Voeg er de kleingesneden ui , het geperste teentje knoflook, de in plakjes gesneden wortel en de in stukjes gesneden bleekselderij aan toe en bak deze 2 minuten mee.
  • Voeg de ontvelde stukken tomaat en de tomatenpuree, de wijn en wat zout en peper toe en breng het geheel aan de kook.
  • Temper de hittebron, leg het deksel op de pan en laat alles 35 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de champignons toe en laat het gerecht nog circa 10 minuten sudderen tot de kip gaar is.
  • Doe de kip met de saus in een schaal.

Woensdag

  • Zomerse aardappelschotel

8 aardappelen 
zout 
1 bloemkool 
1 krop ijsbergsla 
0,5 komkommer 
8 augurken 
1dl yoghurt 
1 eetlepel citroensap 
1 eetlepel gehakte kervel

  • Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in blokjes.
  • Kook de aardappelblokjes in een pan met een beetje water en zout in ongeveer 5 - 8 minuten beetgaar.
  • Giet dan de aardappelblokjes af en laat ze afkoelen.
  • Maak de bloemkool schoon, verdeel ze in kleine roosjes en kook in een pan met een beetje water en zout de bloemkoolroosjes in ongeveer 5 - 8 minuten beetgaar.
  • Laat dan de bloemkoolroosjes goed uitlekken.
  • Was de ijsbergsla en snijd deze in reepjes.
  • Was de komkommer en snijd deze in hele dunne plakjes.
  • Snijd de augurken in kleine stukjes.
  • Doe de aardappelblokjes in een schaal en meng er de bloemkoolroosjes, reepjes sla, plakjes komkommer en de stukjes augurken door.
  • Roer in een kom de yoghurt, citroensap en de kervel door elkaar.
  • Geef het yoghurtsausje apart bij de aardappelsalade.

Donderdag

  • Karbonaadjes met appel
  • Gekookte aardappelen
  • Erwtjes en worteltjes

Karbonaadjes met appel

4 schouderkarbonades 
zout 
peper 
2 uien 
2 appels 
50g boter

  • Strooi wat zout en peper over de karbonades.
  • Verhit de boter in een pan en bak hierin 20 minuten de karbonades mooi bruin en gaar.
  • Pel de uien en snijd ze in ringen.
  • Schil de appels en snijd ze in plakjes.
  • Haal het vlees uit de pan en houd het warm.
  • Bak in de achtergebleven bakvet de uien en appels mooi bruin.
  • Schep de ui en appel over het vlees.

Vrijdag

  • Broccolischotel
  • Hamlapjes

750g broccoli 
750g aardappelen 
zout 
peper 
2 grote tomaten 
geraspte kaas

  • Schil de aardappelen, was ze en snijdt ze in plakjes.
  • Kook in een pan met een beetje water en zout de aardappelplakjes in ongeveer 5 - 8 minuten.
  • Giet ze dan af.
  • Maak de broccoli schoon en verdeel deze in roosjes.
  • Kook de broccoli roosjes in ongeveer 5 minuten in een pan met een beetje water en zout beetgaar.
  • Laat de roosjes dan uitlekken.
  • Ontvel de tomaten en snijdt ze in plakjes.
  • Vet een ovenschaal in en leg hierin de aardappelplakjes.
  • Verdeel de broccoli over de aardappelplakjes en dek af met de plakjes tomaat.
  • Strooi de kaas erover en zet de schaal 20 minuten in een voorverwarmde oven van 220C

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 19-06-2011
Hits: 1152
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
bietjes, kippenpoten, aardappelschotel, broccoli