Volg ons via
 
 

Weekmenu week 26 2011

Weekmenu week 26

Maandag

  • Andijvie met ham
  • Aardappelpuree

1 kg andijvie 
zout 
peper 
30 gr bloem 
30 gr boter 
2 dl bouillon (blokje) 
0,5 dl melk 
100 gr geraspte kaas 
200 gr gekookte ham in plakjes

  • Maak de andijvie schoon en snijd ze in reepjes.
  • Was de reepjes goed, doe ze met het aanhangende water in een pan en laat ze slinken.
  • Voeg er wat zout bij en laat dan de andijvie heel goed uitlekken.
  • Verhit de boter in een pan, roer er de bloem door en beetje voor beetje de bouillon en de melk.
  • Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat.
  • Roer dan 100 gram geraspte kaas erdoor.
  • Breng de saus op smaak met peper en zout.
  •  Vet een ovenschaal in en leg hierin om en om een laag andijvie, saus en ham.
  • Bestrooi de bovenkant met geraspte kaas en leg hier en daar een klontje boter op het gerecht.
  • Bak de schotel 15 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden.

Dinsdag

  • Macaroni met ei en ham

400gr macaroni 
zout 
150gr ham 
2 eetlepels boter 
4 eieren 
peper 
100gr geraspte kaas

  • Kook de macaroni gaar volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.
  • Als de macaroni gaar is giet hem dan af en laat hem uitlekken.
  • Snij de ham in blokjes.
  • Verhit de boter in een pan en bak de hamblokjes mooi bruin.
  • Klop de eieren los en giet deze bij de ham blokjes. en blijf roeren tot de eieren gestold zijn.
  • Voeg naar smaak wat peper en zout bij.
  • Schep de macaroni door het ham-ei mengsel en laat alles warm worden.
  • Bestrooi de macaroni met geraspte kaas.

Woensdag

  • Aardappel-broccolisalade

1kg aardappelen 
500g broccoli 
4 eetlepels olijfolie 
1 blikje ansjovis 
2 teentjes knoflook 
3 eetlepels citroensap 
peper 
zout 
50g pijnboompitten

  • Schil de aardappelen, was ze en snijdt ze in blokjes.
  • Kook de aardappelblokjes in ongeveer 10 minuten gaar.
  • Giet ze dan af.
  • Maak de broccoli schoon, verdeel deze in roosjes en kook deze in een pan met een beetje water en zout in ongeveer 5 - 8 minuten beetgaar.
  • Giet de broccoli dan af, spoel deze af onder de koude kraan en laat deze uitlekken.
  • Laat de ansjovis uitlekken en snijdt deze in stukjes.
  • Pel de knoflookteentjes en snipper deze fijn.
  • Verhit de olie in een pan en bak hierin eventjes de knoflook en ansjovis.
  • Haal dan de pan van de hittebron en roer er het citroensap en wat peper door.
  • Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten.
  • Doe de aardappelblokjes in een schaal en meng er de broccoli en het ansjovismengsel door.
  • Bestrooi de salade met de pijnboompitten.

Donderdag

  • Witte kool
  • Gekookte aardappelen
  • Krokante worst

400g braadworst 
60g boter 
4 eetlepels geraspte kaas 
1 ui

  • Maak de ui schoon en snipper deze fijn.
  • Breng in een pan water aan de kook en laat hierin de worst een paar minuten wellen.
  • Haal dan de worst uit het water en dep hem droog met keukenpapier.
  • Verhit de boter in een pan en bak hierin de worst 15 minuten.
  • Haal dan de worst uit de pan, dep hem droog met keukenpapier en wentel deze door de geraspte kaas.
  • Fruit in het achter gebleven bakvet eventjes de ui en doe de worst in de pan en bak deze nog 5 minuten.
  • Haal dan de worst uit de pan en leg hem op een schaal.
  • Voeg een scheutje water bij het bakvet en geef de jus er apart bij.

Vrijdag

  • Aardappel-cornedbeef schotel

1kg aardappelen 
zout 
peper 
1dl melk 
4 uien 
2 teentjes knoflook 
200g champignons 
2 blikjes cornedbeef 
boter

  • Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met en beetje zout gaar.
  • Pel de uien en knoflookteentjes en snipper deze.
  •  Maak de champignons schoon en snijdt ze in plakjes.
  • Snijdt de cornedbeef in blokjes.
  • Verhit wat boter in een pan en fruit hierin de uien en knoflook glazig.
  • Voeg de champignons en cornedbeef toe en bak dit even mee.
  • Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de melk en wat peper door.
  • Schep het cornedbeefmengsel door de aardappelpuree.
  • Vet een ovenschaal in schep hierin de puree.
  • Zet de schaal 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 26-06-2011
Hits: 1852
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
andijvie