Volg ons via
 
 

Weekmenu week 47

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Door tijdgebrek ben ik er nog niet aan toe gekomen om Marianneke's weekmenu om te zetten naar het standaard HHPlaza formaat. Om jullie toch van alle informatie te voorzien plaats ik het voorlopig in de ruwe versie. Ik zal deze week het menu omzetten naar het standaard formaat.
 
Groeten, Jeroen
 
Maandag
 
Stamppot boerenkool met kaas-Speklapjes
 
-1 1/2 kg.aardappelen-1 1/2 kg boferenkool (of 500 gr.gesneden)-250 gr.komijnekaas (aan een stuk)-boter-melk-1 el azijn-peper en zout-nootmuskaat
 
De aardappelen schillen,wassen,in grove stukken snijden en tot gebruik onder water zetten.
De boerenkool van de stelen ritsen,fijnhakken,wassen en laten uitlekken.
De kaas in kleine blokjes snijden.
De aardappelen met de boerenkool,weinig water en zout in 25 minuten gaar koken.
Een beetje melk in een steelpan verhitten.
De aardappelen met de boerenkool afgieten en met een beetje hete melk fijnstampen.
De blokjes kaas met een klontje boter,azijn,peper en een snufje nootmuskaat erdoor roeren.
De stamppot direct in de kookpan opdienen of overgedaan in een schaal.
Lekker met speklapjes.
 
Dinsdag
 
Kerriekool-ovenschotel-Rookworst-Vlaflip
 
35 gr.boter-1 ui gesnipperd-1 spitskool,fijngesneden-2 tl gemalen komijn (djinten,Conimex)-zout-3 dl melk-1 zakje aardappelpuree-peper-1 rookworst-3 el paneermeel
 
Fruit de ui in 25 gr.van de boter in 3 minuten goudgeel en glazig.
Bak de spitskool en de komijn en zout al omscheppend 2 minuten mee.
Voeg een beetje water toe en laat de kool met de deksel op de pan 5 minuten op een laag vuur stoven.
Bereid de puree met de melk, 4 dl water en peper en zout naar smaak volgens de gebruiksaanwijzing.
Snijd de rookworst aan een zijde schuin in maar niet door,zodat er gleufjes ontstaan.
Verdeel de kool over de bodem van een ovenschaal en strijk de puree met een vork over de kool.
Leg de worst erop en druk hem iets in de puree.
Bestrooi de puree met het paneermeel en verdeel de rest van de boter er in vlokjes over.
Laat het gerecht in een voorverwarmde oven 200C door en door warm worden en gratineren.
 
Woensdag
 
Bloemkoolsalade-Gebakken aardappeltjes-Kipfilet
 
1 citroen,schoongeboend-1 bloemkool,in kleine roosjes-zout-6 el Calve snacksaus mayo-2 el (grove) mosterd-3 el fijngehakte peterselie-peper-2 zoetzure augurken,grof gehakt
 
Rasp de gele schil van de citroen dun af en pers 1 el van het sap uit de citroen.
Kook de bloemkool in ruim water met het citroensap en zout in 5 minuten beetgaar.
Giet de bloemkool af en spoel hem onder koud stromend water.
Klop de snacksaus met de citroenrasp,de mosterd,2 el van de peterselie en peper en zout in een slakom door elkaar.
Schep de bloemkool er voorzichtig door en laat hem 15 minuten op smaak komen.
Garneer de salade met de augurk en de rest van de peterselie.
 
Donderdag
 
Sudderlapjes-Aardappelpuree-Rode kool met appeltjes
 
500 gr.sukadelappen (runder)-2 tl tomatenpuree-2 el mosterd-1 ui-3 kruidnagels-snufje zout-50 gr.boter-2 laurierblaadjes-1 el azijn-snufje peper
 
Pel en snipper de ui.
Verhit de boter in een braadpan en wacht tot het schuim is weggetrokken. Zet het vuur laag.
Bebloem de sukadelapjes aan beide kanten en bak ze zachtjes bruin.
Bestrooi het vlees daarna met peper en zout.
Haal het vlees uit de pan.
Bak de ui in de braadboter zachtjes glazig (3 minuten).
Roer de tomatenpuree erdoor en bak het geheel nog 1 minuut.
Leg het vlees terug in de pan.
Schenk zoveel heet water in de pan dat het vlees net onderstaat,voeg de laurierblaadjes,de kruidnagels en de azijn toe en breng het vocht tegen de kook aan.
Leg het deksel op de pan en stoof het vlees op het allerlaagste vuur (eventueel op een vlamverdeler) zachtjes gaar (2 1/2 a 3 uur).
Roer de mosterd en peper en zout door de jus.
 
Vrijdag
 
Spaghetti met gehaktbal-Gemengde salade
 
400 gr.rundergehakt-1 tl gedroogde oregano-peper en zout-1 ei-4 el paneermeel-2 plakjes salami,gesnipperd-6 zwarte olijven,zonder pit,fijngehakt-4 blaadjes basilicum-3 el vloeibare boter-1 ui,gesnipperd-1 teentje knoflook,gesnipperd-1 blik tomatenblokjes.
 
Meng het gehakt met de oregano,peper en zout,het losgeklopte ei en het paneermeel en vorm er 4 gelijke porties van.
Maak van elke portie een platte plak en leg er de basilicum op.
Verdeel de salami en de olijven erover en vouw de zijkanten om de vulling heen.
Vorm er afgeplatte ballen van.
Verhit de boter in een braadpan en bak de gehaktballen aan beide kanten bruin. Neem ze uit de pan.
Fruit de ui en de knoflook 5 minuten in het bakvet.
Voeg de tomatenstukjes met het vocht toe en breng alles aan de kook.
Laat de gehaktballen op een laag vuur in 15 minuten helemaal gaar stoven.
Lekker met spaghetti.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 16-11-2003
Hits: 973
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig