Volg ons via
 
 

Weekmenu week 49

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag
 
Hutspot met paprikavlees
 
1 kg aardappelen
1 kant en klaar hutspotpakket (plus eventueel 2 uien)
500 gr.varkenspoelet
1 rode paprika
1 groene paprika
1 blikje tomatenpuree
paprikapoeder
peper en zout
boter
melk
 
De aardappelen schillen,wassen,in stukken snijden en tot gebruik onder water zetten. De paprika's wassen,drogen en halveren. De zaden en zaadlijsten verwijderen en de paprika in dunne reepjes snijden. De blokjes vlees met peper en zout bestrooien. In een pan een beetje boter verhitten en hierin de blokjes vlees rondom bruin van kleur bakken. De reepjes paprika toevoegen met de tomatenpuree en een beetje paprikapoeder. Een scheutje water toevoegen en alles 30 minuten zacht laten pruttelen. Geregeld roeren. De aardappelen met de wortelen en (extra) uien met een beetje water en zout in 20 minuten gaar koken. Een beetje melk in een steelpan heet maken. De aardappelen,wortelen en uien afgieten en met een beetje hete melk fijnstampen. De hutspot serveren (in de kookpan of overgedaan in een schaal) en het paprikavlees apart bij de hutspot serveren.
 
Dinsdag
 
Pittige gehaktbal-Bloemkool-Gekookte aardappelen-Rijstevla
 
300 gr.gehakt
1 ei
2 beschuiten
melk
mespuntje sambal
2 el pindakaas
peper en zout
30 gr.margarine
ketjap
 
Maak het gehakt aan met 1 ei,2 fijngemaakte beschuiten,een scheutje melk,een mespuntje sambal,2 el pindakaas,peper en zout. Vorm er 4 ballen van en bak ze in 30 gr.margarine in 20 minuten gaar en bruin. Maak de jus op smaak met wat ketjap.
 
Woensdag
 
Groenteroerbak met gegrilde vis
 
3 el olijfolie
1 ui,gesnipperd
250 gr.mini worteltjes
2 pakken CelaVita Bistroschijfjes a 425 gr.
125 gr.peultjes
400 gr.kabeljauwfilet (diepvries),ontdooid
paprikapoeder
peper en zout
 
Verhit 2 el van de olie in een wok en bak de ui op een halfhoog vuur in 3 minuten goudgeel en glazig. Voeg de worteltjes toe en bak ze 3 minuten al omscheppend op een hoog vuur mee. Temper het vuur,schep de bistroschijfjes en de peultjes erdoor en laat de groenten in 10 minuten net gaar bakken. Voeg eventueel 1/2 tot 1 dl water toe. Wrijf intussen de vis goed in met de rest van de olie en paprikapoeder,peper en zout. Schuif de vis onder de voorverwarmde grill en laat hem in 7 minuten gaar grillen. Serveer de roerbak met de vis.
 
Donderdag
 
Varkenssaucijsjes-Bietensalade-Gekookte aardappelen-Frambozenvla
 
400 gr.gare bieten
stukje prei
1 appel
3 el azijn
1 el olie
1 tl mosterd
mespuntje suiker
 
Snijd 400 gr.gare,gestroopte bieten in blokjes. Snijd een stukje prei in dunne ringen. Schil 1 appel en rasp hem. Maak een sausje van 3 el azijn,1 el olie,1 tl mosterd en een mespuntje suiker. Meng alles door elkaar.
 
Vrijdag
 
Couscous met kip en groenten-Roergebakken spruitjes
 
1 pakje Lassie Couscous,Marokkaans a 250 gr.
2 1/2 el zonnebloemolie
300 gr.kipfilet,in kleine stukjes
1 ui,gesnipperd
1 teentje knoflook,gesnipperd
5 worteltjes,in plakjes
1 courgette,in gehalveerde plakjes van 1/2 cm
1 tl kaneelpoeder
peper en zout
2 el fijngehakte peterselie
 
Bereid de couscous volgens de algemene bereidingswijze op de verpakking. Bak de kip in de hete olie lichtbruin. Voeg de ui,de knoflook en de wortelplakjes toe en bak ze al omscheppend 7 minuten mee. Schep de courgette erdoor en bak de groente al omscheppend 5 minuten mee. Schep de couscous en het kaneelpoeder erdoor en warm alles goed door. Breng de couscous op smaak met peper en zout. Garneer de couscous met de peterselie. Lekker met roergebakken spruitjes.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 04-12-2003
Hits: 1527
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig