Volg ons via
 
 

Weekmenu week 51

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag:
 
Zuurkoolstamppot met ananas
 
750 gr.aardappelen
500 gr.zuurkool
200 gr.spekjes
klein blikje ananasblokjes
3 el rozijnen
1 rookworst
 
Ananas in een zeef doen en het sap bewaren.
Aardappelen koken.
Zuurkool (eventueel uitknijpen) koken in het ananassap (met water aanvullen wanneer het niet genoeg vocht is) samen met de rozijnen.
Spekjes uitbakken en de rookworst wellen.
Aardappelen stampen.
De zuurkool met de rozijnen goed door de aardappelstamp mengen.
Ananas en spekjes ook goed er door heen.Serveren met de rookworst.
 
Dinsdag:
- Gehaktbal
- Andijvie a la creme
- Aardappelpuree
- Vanillevla
 
Woensdag:
 
Winterchili met rookworst-Gekookte aardappelen
 
1 ui in ringen
2 teentjes knoflook,gesnipperd
1 rood pepertje in ringetjes (zonder zaadjes)
2 tl paprikapoeder
2 el zonnebloemolie
1 blikje mais a 300 gr.
1 pot Hak Groenteschotel Chili con carne a 620 gr.
1 pot witte bonen in tomatensaus a 340 gr.
1 rookworst in plakjes
peper en zout
1 el fijngeknipt bieslook
 
Fruit de ui met de knoflook,het pepertje en de paprikapoeder in hete olie in 5 minuten goudgeel en glazig.
Voeg de groenteschotel,de witte bonen,het uitgelekte mais en 1 1/2 dl heet water toe en breng alles aan de kook.
Schep de worstplakjes en peper en zout naar smaak erdoor en laat alles op een laag vuur 5 minuten zachtjes pruttelen.
Garneer met het bieslook.
 
Donderdag:
- Verse worst
- Sperziebonen
- Gekookte aardappelen
- Chocoladevla
 
Vrijdag:
 
Lasagne met courgette en tonijn-Gemengde salade-Yoghurt
 
1 pakje mix voor tagliatelle roomsaus
150 gr.verse roomkaas met kruiden (bijv.Boursin)
olie om in te vetten
1 courgette,in plakjes
1 pak Honig lasagnebladen,naturel a 250 gr.
3 tomaten in plakjes
1 blikje tonijn in water a 185 gr.uitgelekt
50 gr.pittige kaas,geraspt
 
Roer 8 dl water door de sausmix en breng hem al roerende aan de kook.
Roer de verse roomkaas erdoor en laat hem al roerende smelten.
Vet een ovenschaal in met olie en verdeel een beetje van de saus over de bodem.
Leg er lasagnebladen op en verdeel er courgette,tomaat en tonijn over.
Schenk er een beetje van de saus over.
Herhaal deze lagen en leg de lasagnebladen steeds kruiselings in de schaal,zodat de lasagne niet zo snel uit elkaar valt.Maak lagen totdat alle ingredienten zijn opgebruikt en eindig met een laagje saus.
Strooi de geraspte kaas erover.
Bak de lasagne in een voorverwarmde oven (200C) in 30-40 minuten gaar.
 
 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 13-12-2003
Hits: 2025
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig