Volg ons via
 
 

Weekmenu week 2

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag:

Spruitjesstamppot met kaas-speklappen
 
1 kg. kruimige aardappelen
500 gr.spruitjes
20 gr.zwarte olijven zonder pit
175 ml melk
2 el boter
200 gr.kaas geraspt
mespunt nootmuskaat
 
Aardappelen schillen en in 20 minuten gaarkoken.Spruitjes schoonmaken en in 8 minuten beetgaar koken. Olijven halveren. Melk opwarmen. Aardappelen afgieten en met warme melk en boter stampen tot puree. Spruitjes,olijven en kaas door stamppot roeren en goed doorwarmen. Stamppot op smaak brengen met nootmuskaat, zout en peper.
 
Dinsdag:
 
Sukadelapjes-Broccoli met kaassaus-Gekookte aardappelen-Chocoladevla
 
600 gr.sukadelapjes
braadboter
1 ui
mosterd
2 tomaten
2 teentjes knoflook
natuurazijn
2 laurierblaadjes
verse tijm
peper en zout
 
Snijd de sukadelapjes in kleinere stukken,bestrooi ze met peper en zout en besmeer ze met wat mosterd. Snipper de knoflook,snijd de tomaten in kleine stukjes en snijd de ui in ringen. Doe de braadboter in een gietijzeren braadpan,bak hierin de sukadelapjes rondom goudbruin.
Voeg de ui,knoflook en tomaat toe. Laat het geheel 5 minuten op laag vuur pruttelen,zodat de tomaat, ui en knoflook hun vocht aan het braadvocht kunnen afgeven. Voeg nu kokend water bij zoveel dat de sukadelapjes net onder staan, nu de laurierblaadjes en de tijm erbij doen en ook een scheutje azijn. Laat het geheel 2 1/2 uur pruttelen op laag vuur met de deksel op de pan.
 
Woensdag:
 
Indiase roerbak met ei-Rijst-Komkommersalade
 
30 gr.boter
1 ui,gesnipperd
2 rode paprika's in stukjes
2 pakken Bieze aardappelen met Indiase kruiden a 425 gr.
1/2 tl gemalen komijn (djintan,Conimex)
1/2 tl ketoembar
250 gr.doperwtjes (diepvries)
1 prei in ringen
2 dl volle yoghurt,op kamertemperatuur
4 eieren,hardgekookt en elk in 4 parten
 
Verhit de boter in een wok of ruime braadpan.Fruit de ui al omscheppend 3 minuten in de boter. Voeg de paprikastukjes toe en bak ze 5 minuten mee.Schep de aardappelen erdoor en bak alles al omscheppend 5 minuten op een hoog vuur. Schep de djintan,ketoembar,doperwtjes en prei erdoor en verwarm alles al omscheppend. Roer de yoghurt erdoor en warm alles goed door.
Voeg eventueel peper en zout toe en leg de eieren erop.
 
Donderdag:
 
Zuurkoolschotel met gehakt-Perzikkwark
 
1 ei
1 pak ovenheerlijk mix voor zuurkoolschotel
300 gr.rundergehakt
500 gr.zuurkool
1 blikje ananasstukjes (234 gr.)
700 gr.aardappelschijfjes
 
Oven voorverwarmen op 200C. Ei loskloppen.Mix mengen met 400 ml water. Ei door mix roeren. In braadpan gehakt rul bakken. Zuurkool 5 minuten koken en afgieten. Ananas laten uitlekken.Aardappelschijfjes 5 minuten koken. In ingevette ovenschaal helft van aardappelschijfjes verdelen. Gehakt erop scheppen,zuurkool en ananasstukjes erop leggen. Rest van aardappelschijfjes erover verdelen. Ovenmix erover schenken en in 45 minuten in midden van oven gaarbakken.
 
Vrijdag:
 
Pasta met groentesaus
 
300 gr.kipfilet in stukjes
peper en zout
2 el olijfolie
1 pak Hollandse groenteschotel (Iglo,diepvries)
250 gr.champignons in plakjes
1 pakje Room Fris (Campina)
1 dl licht droge witte wijn
400 gr.Grand'Italia Farfalle,zak a 500 gr.
2 el fijngehakte peterselie
 
Bestrooi de kipfilet met peper en zout en bak de stukjes in de hete olie al omscheppend bruin. Voeg de Hollandse groenteschotel en de champignons toe en bak ze al omscheppend mee.Schenk de Room Fris en de wijn erbij en breng alles aan de kook. Kook intussen de farfalle in ruim water met zout volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.Giet de pasta af. Schep de peterselie en peper en zout door de saus en serveer de saus met de pasta.
 
Bron: http://groups.msn.com/hetgezelligehuishoudclubje
 
 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 10-01-2005
Hits: 2173
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig