Volg ons via
 
 

Weekmenu week 3

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag:

Stamppot ijsbergsalade: 
Ingrediënten:
1 kg aardappelen
zout en peper
4 sjalotjes
1 krop ijsbergsla
50 gr boter
mespunt nootmuskaat
250 gr spekjes
 
Bereidingswijze:
Kook de aardappelen in water met zout gaar. Maak de ijsbergsla schoon en snijd ze heel fijn. Goed uit laten lekken. Bak de spekjes uit en bak op het laatst de gesnipperde sjalotjes even mee. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Roer de boter erdoor. Breng op smaak met peper en nootmuskaat. Roer puree, spekjes en groenten door elkaar en warm het nog even goed door.
 
Tip:
250 gr champignons in plakjes snijden en even bakken. Daarna door de stamppot roeren.
En 150 gr belegen kaas in blokjes snijden en dan ook door de stamppot roeren.
 
Dinsdag:
 
Blinde vink met lauwwarme bloemkool en gebakken aardappelen:
Ingrediënten: 
1 bloemkool in kleine roosjes
zout
4 blinde vinken
1 bosuitje in dunne ringetjes
2 1/2 el vloeibaar bakvet voor bakken & braden
2 cups mosterddressing à 100 ml (bijv van Johma)

Bereidingswijze: 
Kook de bloemkool in water met zout in 10 minuten beetgaar. Giet de bloemkool af en laat hem afkoelen tot lauwwarm. Bak intussen de blinde vinken in het hete bakvet rondom bruin en gaar. Schep de bosui en de mosterddressing door de bloemkool en meng alles heel goed. Serveer de bloemkool met de blinde vink.

Serveertip: lekker met gebakken aardappelen.
 
Woensdag:
 
Kuikenbouten met friet en gemengde salade
Ingrediënten:
4 kuikenbouten
peper en zout
100 gr magere spekreepjes
3 el olijfolie
500 gr uien in ringen
250 gr champignons grof gesneden

Bereidingswijze: 
Wrijf de kuikenbouten in met peper en zout. Bak de spekreepjes in de hete olie knapperig en bruin. Schep ze uit het bakvet en houd ze apart. Bak de kuikenbouten in het bakvet aan beide kanten bruin. Voeg de uien en de spekreepjes toe en bak ze 5 minuten mee. Voeg 1 1/2 dl heet water toe en stoof de kip in een gesloten pan in 35 minuten gaar. Voeg 10 minuten voor het einde van de bereidingstijd de champignons toe. Controleer of de kip gaar is door met een satéstokje in het dikste gedeelte van de bout te prikken. Er moet helder vocht uit lopen.
 
Donderdag:
 
Champignonsoep met een varkenshaasje, witlof met ham en aardappelpuree
 
Vrijdag:

 
Gebakken macaroni met kaas en groene salade
Ingrediënten: 
400 gr macaroni
zout
50 gr boter
50 gr bloem
6 dl melk
150 gr gorgonzola in stukjes
150 gr schouderham in repen
3 tomaten in partjes
25 gr belegen kaas (geraspt)

Bereidingswijze: 
Kook de macaroni in ruim water met zout volgens de gebruiksaanwijzing op het pak beetgaar en giet hem af. Smelt de boter en roer de bloem erdoor. Laat het mengsel 5 minuten op een laag vuur pruttelen. Schenk beetje bij beetje de melk erbij en roer het telkens tot een egaal mengsel. Ga door tot alle melk is opgebruikt. Roer de gorgonzola erdoor en voeg zout toe. Schep de saus door de macaroni en doe het mengsel over in een ovenvaste schaal. Druk de ham en de tomaten in de macaroni en strooi de geraspte kaas erover. Zet de schaal 20 minuten in een voorverwarmde oven 200C.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 15-01-2005
Hits: 2001
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig