Volg ons via
 
 

Weekmenu week 4

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag:
 
Andijviestamppot met varkensvlees: 
 
Ingrediënten:
1 kg aardappelen
zout
peper
400 gr mager varkensvlees in blokjes
1 el olie
1 uitgeperst teentje knoflook
2 el tomatenpuree
500 gr gesneden andijvie
100 gr zure room

Bereidingswijze: 
Kook de aardappelen in 25 minuten gaar. Bestrooi intussen het vlees met zout en peper. Verhit de olie in een anti-aanbakpan en bak het vlees in 5 minuten rondom bruin. Roer er de knoflook, de tomatenpuree en 2 dl water door en laat het vlees met het deksel schuin op de pan 20 minuten stoven. Stamp de aardappelen met wat kookvocht fijn en roer er de rauwe andijvie, de zure room en wat peper en zout door.

Serveer de stamppot met het vlees en de saus.
 
Dinsdag:
 
Varkensschnitzel stroganoff met aardappelpuree, erwtjes en worteltjes:
 
Ingrediënten:
1 rode en 1 groene paprika in ringen
3 el vloeibaar bak en braadboter
4 gepaneerde varkensschnitzels
1 zakje stroganoffsaus (bijv Knorr)
1/2 dl rode wijn

Bereidingswijze: 
Bak de paprikaringen 5 minuten in het hete bakvet, schep ze uit de pan en bak de varkensschnitzels aan beide kanten lichtbruin in 12 minuten gaar. Neem ze uit de pan en houd ze warm. Bereid de stroganoffsaus met de wijn en 2 dl water en voeg de paprikaringen toe. Laat de saus op een laag vuur 5 minuten zachtjes koken. Lepel een beetje van de saus over de schnitzels en serveer de rest er apart bij.
 
Woensdag:
 
Slavinken met Tarly en broccoli:

Ingrediënten: 
4 magere slavinken
3 el olijfolie
1 ui in ringen
3 tomaten in partjes
1 1/2 dl kruidenbouillon (van een tablet)
3 el fijngesneden basilicum
peper en zout
 
Bak de slavinken in de hete olie rondom bruin.Neem ze uit de pan en houd ze warm. Fruit de ui in het bakvet op een halfhoog vuur in 5 minuten goudgeel en glazig. Voeg de tomaten toe en bak ze 5 minuten mee.Schenk de bouillon erbij en breng alles aan de kook. Leg de slavinken in de saus en stoof ze in 10 minuten gaar. Schep 2 el van het basilicum en peper en zout naar smaak door de saus en garneer met de rest van het basilicum. 
 
Donderdag:
 
Gehaktbal- Sperzieboontjes - Gekookte aardappelen - Chocolademousse met perzik

Ingrediënten
4 halve perziken (uit blik)
4 dl slagroomvla chocolade
125 ml slagroom
stijfgeklopt
25 gr pure chocolade grof geraspt

Snijd 4 dunne partjes van de perziken en snijd de rest in kleine stukjes. Spatel de slagroomvla door de stijfgeklopte slagroom. Verdeel de helft van de mousse over 4 hoge glazen, verdeel de perzikstukjes erover en schep de rest van de mousse erop. Garneer de mousse met de geraspte chocolade en de dunne partjes perzik.
 
Vrijdag:
 
Ovenschotel van zuurkool en appel-Gekookte aardappelen

Ingrediënten
400 gr rundergehakt
1 teentje knoflook gesnipperd
40 gr boter
peper
zout
paprikapoeder
2 zure appels geschild
1 pak wijnzuurkool a 500 gr.
 
Bak het gehakt met de knoflook al omscheppend in 30 gr.boter bruin en rul.Voeg peper,zout en paprikapoeder toe. Boor intussen de klokhuizen uit de appels en snijd de appels in plakken. Verdeel het gehakt over de bodem van een ingevette ovenschaal en leg de helft van de appel er dakpansgewijs bovenop.Bestrooi met peper en paprikapoeder. Verdeel de wijnzuurkool erover en dek alles af met de rest van de appel. Smelt de rest van de boter en bestrijk de appelplakken ermee.Bestrooi met peper en paprikapoeder naar smaak.Laat de schotel in een voorverwarmde oven 200C in 30 minuten door en door heet worden.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 23-01-2005
Hits: 1672
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig