Volg ons via
 
 

Weekmenu week 6

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag:
 
Indische Hutspot:

Ingrediënten voor indische hutspot:
 
250 gr tartaar
1 teentje knoflook
2 el ketjap manis
1 tl sambal oelek
750 gr aardappelen
1 pakket panklare hutspotgroenten (1 kg)
2 kippenbouillontabletten
1 zakje boemboe nasi goreng (gedroogde nasigroente Conimex)
1 el boter
zout en peper

Bereidingswijze: 
Doe de tartaar in een kom. Pel de knoflook en pers die erboven uit. Voeg de ketjap en de sambal toe en meng alles goed door elkaar.
Vorm van de tartaar kleine balletjes en zet die tot gebruik in de koelkast. Schil de aardappelen, was ze, snijd ze in stukjes en bewaar tot gebruik onder water. Verwarm de schaal voor. Doe de hutspotgroenten, de aardappelen, de bouillontabletten en water in een pan, breng aan de kook en 25 minuten laten koken. Laat intussen de boemboe nasi goreng volgens gebruiksaanwijzing op verpakking weken.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de tartaarballetjes op matig vuur in 5 minuten rondom bruin. Schep ze met een schuimspaan uit de pan op een bord en dek dit af met aluminiumfolie. Roer de geweekte boemboe nasi goreng door het bakvet in de koekenpan en laat het 3 minuten zachtjes bakken. Giet het aardappel-groentenmengsel af en stamp het met een stamper door elkaar. Roer er de boemboe nasi goreng door en laat alles al roerend nog 2 minuten door en door warm worden. Breng op smaak met zout en peper. Schep de stamppot in een warme schaal en serveer met seroendeng (gebakken kokos met pinda's.)

Dinsdag

Runderlapjes-Sperzieboontjes-Gekookte aardappelen-Cake met vers fruit.
 
Ingrediënten voor cake met vers fruit:
1 handsinaasappel
1 peer
4 plakken cake
2 el sinaasappelmarmelade
1 spuitbus slagroom
 
Bereidingswijze:
Sinaasappel dik schillen, zodat alle wit verwijderd is. Partjes sinaasappel tussen vliesjes uitsnijden. Peer schillen, klokhuis verwijderen en peer in stukjes snijden. Plakken cake elk op bord leggen. Cake besmeren met marmelade. Fruit erover verdelen. Garneren met toef slagroom.

Woensdag:
 
Zoetzure karbonaadjes-Roergebakken witlof-Rosti rondjes

Ingrediënten voor zoetzure karbonaadjes: 
4 schouderkarbonaadjes
peper
zout
2 el olie
1 dl barbecuesaus
2 el ketjap manis
2 tl sambal oelek
1/2 el donkere basterdsuiker
2 el versgeperst citroensap
1 teentje knoflook gepeld
2 el grof gesneden korianderblad

Bereidingswijze: 
Wrijf de karbonades in met peper en zout en bak ze in de olie op een hoog vuur aan beide kanten bruin. Voeg de barbecuesaus, de ketjap, de sambal, de bruine suiker, het citroensap en 1 dl heet water toe en pers de knoflook erboven uit. Stoof de karbonades in 20 minuten helemaal gaar. Garneer ze met het korianderblad.

Donderdag
 
Vissticks-Gemengde rauwkost-Gebakken aardappeltjes-Bosvruchten-Vanilleyoghurt
 
Ingrediënten bosvruchten-vanilleyoghurt:
2 el gemalen kokos
4 halve perziken (uit blik) in stukjes
1 banaan in plakjes
sap van 1/2 citroen
1 beker Almhof biogarde roomyoghurt bosvruchten-vanille

Bereidingswijze: 
Rooster de kokos in een droge koekenpan lichtbruin. Schud de kokos tijdens het roosteren regelmatig om. Schep de perzik en de banaan met het citroensap door elkaar. Verdeel het mengsel over 4 glazen en schenk de yoghurt erop. Zet tot gebruik in de koelkast. Strooi vlak voor het serveren de kokos erover.

Vrijdag
 
Aardappelcurry met tuinbonen-Schnitzel

Ingrediënten voor aardappelcurry: 
2 teentjes knoflook gesnipperd
2 uien gesnipperd
3 el kerriepoeder
3 el zonnebloemolie
750 gr aardappelen geschild en in dobbelstenen
1 kruidenbouillontablet
2 1/2 dl volle yoghurt op kamertemperatuur
1 pot witte tuinbonen a 680 gr uitgelekt
3 el fijngehakt korianderblad

Bereidingswijze:
Fruit de knoflook met de uien en het kerriepoeder 5 minuten in de hete olie. Voeg de aardappelen toe en bak ze al omscheppend 10 minuten mee. Voeg de bouillontablet en de yoghurt toe en laat de aardappelen in 5 minuten helemaal gaar stoven. Schep de tuinbonen erdoor en verwarm alles al omscheppend. Strooi er de koriander over.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 07-02-2005
Hits: 1758
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig