Volg ons via
 
 

Weekmenu week 8

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag
 
Boerenkoolstamppot met spekjes,uien en paprika
 
1 1/2 kg aardappelen,1 1/2 kg verse boerenkool (of 500 gr.gesnden),2 uien,100 gr.spekblokjes,1 rode paprika,boter,peper en zout,2 tl mosterd
 
De aardappelen schillen,in grove stukken snijden,wassen en tot gebruik onder water zetten.De boerenkool van de stengels ritsen,fijnhakken,wassen en laten uitlekken.
De uien pellen en in ringen snijden.De paprika wassen,drogen,halveren,zaad en zaadlijsten verwijderen en in dunne ringen snijden.De aardappelen met de boerenkool,zout en weinig water in 25 minuten gaar koken.In die tijd de blokjes spek in een beetje boter krokant uitbakken.De uienringen toevoegen en glazig fruiten.Dan de reepjes paprika,de mosterd,een beetje peper en een scheutje water toevoegen.Goed roeren en zacht laten pruttelen.De aardappelen met de boerenkool afgieten,het kookvocht opvangen.Fijnstampen en zo nodig wat van het kookvocht toevoegen.De stamppot opdienen in de kookpan of overgedaan in een schaal en het uimengsel erop scheppen of er apart bij serveren.Rookworst smaakt er lekker bij.
-------------------------------------------------------------------------
Dinsdag
 
Cordon bleu-Prei a la creme-Gekookte aardappelen-Aardbeien-vlaflip
 
1 blikje aardbeien op lichte siroop (410 gr.),1/2 ltr.vanillevla,1/2 ltr.magere aardbeienyoghurt,2 el chocoladevlokken
 
Aardbeien afgieten en 8 el siroop opvangen.In vier hoge glazen achtereenvolgens vla,aardbeien,laag yoghurt en siroop schenken.Garneren met chocoladevlokken.
-----------------------------------------------------------------------
Woensdag
 
Krokante kipstukjes-Gebakken aardappeltjes-Bietjes
 
4 enkele kipfilets,75 gr.geraspte oude kaas,6 el paneermeel,2 eieren,peper en zout,60 gr.boter,4 partjes citroen,knoflooksaus.
 
Snijd de kipfilets in stukjes van 5x2 cm.Klop de eieren met peper en zout naar smaak los.Meng de geraspte kaas met het paneermeel in een diep bord.Wentel de kipstukjes door het eimengsel en dan door het kaaspaneer.Bak de stukjes in de boter op een halfhoog vuur rondom lichtbruin en in 10 minuten helemaal gaar.Serveer de citroen en de knoflooksaus bij de kip.
------------------------------------------------------------------------
Donderdag
 
Kalkoenrollade-Worteltjes met peterselie-Gekookte aardappelen-Ijsje met koekjes,chocolade en nootjes
 
3 bokkepootjes (koekjes),1/2 bak Hertog roomijs,noten duo
3 el amandelschaafsel,100 ml slagroom,4 el chocolade dessertsaus
 
Breek de bokkepootjes in stukjes.Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan mooi lichtbruin en laat ze afkoelen.Laat het ijs in de koelkast iets zachter worden,maar niet helemaal smelten.Klop de slagroom stijf.Verdeel de helft van het roomijs over 4 glazen.Verdeel de helft van de koekjes en de slagroom erover.Herhaal deze lagen.Schenk er chocoladesaus over en garneer met het amandelschaafsel.Geef dit met een lange lepel.
-----------------------------------------------------------------------
Vrijdag
 
Toscaanse zalm-tagliatelle-ijsbergsla
 
1 zakje Knorr Mix voor Toscaanse pesto,2 el olijfolie,4 zalmfilets,1 courgette in dunne plakjes,3 el pijnboompitten geroosterd.
 
Roer de marinademix uit de verpakking door de olie.Leg de zalm 15 minuten in de marinade.Bak de zalm in een pan met antiaanbaklaag. 1 1/2 minuut per kant.Neem ze uit de pan en bak de courgette 1 minuut.Voeg 3 1/2 dl water en de inhoud van het zakje sausmix toe en breng het aan de kook.Kook de saus 5 minuten op een laag vuur en leg de zalm in de saus.Warm nog 2 minuten door.
 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 16-02-2004
Hits: 1097
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig