Volg ons via
 
 

Weekmenu week 9

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

 
Maandag
 
Preischotel met ei en satesaus-Gekookte aardappelen-Yoghurt
 
1 kg.prei,6 eieren,2 zakjes Knorr satesaus,sambal,ketjap,kokos,frites-sticks
 
Kook de eieren hard.Snijd de prei in ringen en was deze goed.Kook de prei zoals je gewend bent.Pel de eieren en snijd ze doormidden.Bereid de satesaus en breng op smaak met wat sambal en ketjap.Giet het kookvocht van de prei en doe de groenten in een schaal.Zet de eieren in de groenten en giet er wat van de satesaus over.Garneer de preischotel met kokos en frites-sticks en geef de overige satesaus er apart bij.
------------------------------------------------------------------------------------
Dinsdag
 
Tomatensoep-Varkensvlees met kerriesaus-Doperwtjes-Krielaardappeltjes
 
500 gr.hamlappen,1 ui,25 gr.boter,1 el kerriepoeder,1 pak gekoelde krielaardappeltjes a 750 gr,1 pak doperwten a 450 gr.(diepvries),2 tl bouillonpoeder of zout,1 blikje ananasstukjes (nett.140 gr.),1 zakje kerriesaus,4 el zilveruitjes,1/2 dl koffieroom
 
Hamlappen in blokjes snijden.Ui pellen en snipperen.In een braadpan boter verhitten.Ui met kerriepoeder 2 minuten fruiten.Vlees toevoegen en in 5 minuten rondom bruin bakken.Krielaardappeltjes,doperwten en bouillonpoeder erdoor scheppen.Met deksel op de pan in 10 minuten gaarsmoren.Af en toe omscheppen.
Boven maatbeker ananasstukjes afgieten.Ananassap met water aanvullen tot 1 1/2 dl.Met garde kerriesauspoeder erdoor kloppen.
Kerriesausmengsel al roerend aan vlees/doperwten/aardappelmengsel toevoegen.Ananas,zilveruitjes en koffieroom erdoor scheppen.3 Minuten verwarmen tot saus mooi gebonden is.Lekker met gemengde salade.
-------------------------------------------------------------------------------------
Woensdag
 
Rijst met kip-Vanilletoetje
 
400 gr.snelkookrijst,zout,2 courgettes gewassen,6 el olijfolie,500 gr.kipfilet in reepjes,250 gr.champignons in plakjes,peper.
 
Kook de rijst in water met zout volgens de gebruiksaanwijzing.
Snijd de courgettes in de lengte in dunne plakken.Bestrijk ze dun met olijfolie en rooster ze op een hete grillplaat of in een grillpan aan beide kanten lichtbruin.
Bak de kipreepjes in 2 el olijfolie al omscheppend bruin.
Voeg de champignons toe en bak ze al omscheppend 5 minuten op een hoog vuur mee.
Schep de courgetteplakken door de kip en breng alles op smaak met peper en zout.
Geef dit met de rijst.
Vanilletoetje met rumrozijnen
 
1/2 dl rum of zoete witte wijn,75 gr.rozijnen,1 pakje Saroma vanille instant puddingpoeder,1/2 ltr.koude volle melk,slagroom uit een spuitbus,1 el pure chocoladevlokken.
 
Breng de rum aan de kook en schep de rozijnen erdoor.Laat de rozijnen 15 minuten wellen.Bereid de Saroma met de melk volgens de gebruiksaanwijzing en zet hem 5 minuten in de koelkast.
Roer de rozijnen erdoor,schenk de pudding in 4 coupes en laat minimaal 10 minuten in de koelkast opstijven.
Spuit een mooie toef slagroom op elke coupe en garneer met de chocoladevlokken.
-----------------------------------------------------------------------------------
Donderdag
 
Wittekool met kerrie-Aardappelpuree-Slavinken-Frambozenvla
 
1 kg.witte kool,1 grote ui,3 el boter,2 tl kerriepoeder,mespunt gemberpoeder.
 
Snijd de kool in reepjes.Snipper de ui.Fruit de ui met de kerrie en het gemberpoeder glazig in de hete boter.Voeg dan de kool toe.Schep alles om en voeg na enkele minuten een klein scheutje water toe.Leg het deksel op de pan en laat de groenten nog 25 minuten zachtjes smoren.
------------------------------------------------------------------------------------
Vrijdag
 
Broccolitaart met kaas en salami
 
500 gr.broccoli in kleine roosjes,zout,peper,5 plakjes bladerdeeg(diepvries) ontdooid,boter om in te vetten,1 el paneermeel,150 gr.salami in reepjes,1 blikje mais uitgelekt,3 eieren,1 dl Room Culinair,125 gr.geraspte belegen kaas
 
Blancheer de broccoli 3 minuten in kokend water met zout en spoel hem in een vergiet onder koud stromend water af.
Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een ronde lap,doorsnede 32 cm).
Bekleed een ingevette springvorm (doorsnede 24 cm) met het deeg.Strooi het paneermeel over de bodem.
Schep de broccoli met de salami en de mais door elkaar.
Klop de eieren met de room en peper en zout los en schep de kaas erdoor.Schenk het over het broccolimengsel.
Bak de taart in een voorverwarmde oven 225C in 25 minuten lichtbruin en gaar.
Laat de taart 10 minuten rusten en snijd hem in punten.
 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 23-02-2004
Hits: 1272
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig