Volg ons via
 
 

weekmenu week 10

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag
 
Bloemkoolschotel-Vanillevla
 
1 1/4 kg.aardappelen,1 grote bloemkool,1 dunne prei,300 gr.rundergehakt,peper,zout,1 zakje Stroganoff sauspoeder,2 1/2 dl halfvolle melk,nootmuskaat
 
Kook de geschilde aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.Maak de bloemkool schoon en snijd hem in roosjes.Maak de prei schoon en snijd hem in smalle ringen.Kook de bloemkool 8 minuten in weinig water net gaar.Doe het gehakt in een grote pan en bak het al roerend in eigen vet gaar en rul.Bak de preiringen enkele minuten mee.Maak het mengsel op smaak met peper en zout.
Roer het sauspoeder door het water wat nodig is en giet dit bij het gehakt-preimengsel.Breng dit aan de kook.Giet de gare aardappelen af.Breng de melk aan de kook en maak er met de aardappelen een smeuige puree van.Maak de aardappelpuree op smaak met peper,zout en nootmuskaat.
Schep de helft van de aardappelpuree in een ovenvaste schaal en verdeel het gehaktmengsel erover.Schep de bloemkool erop en dek dit af met de rest van de puree.Laat het gerecht onder een hete grill of in een voorverwarmde hete oven lichtbruin kleuren.

Dinsdag
 
Groentensoep-Kipreepjes in roomsaus-Snijbonen-Gekookte aardappelen
 
2 takjes peterselie,300 gr.kipfilet,peper,zout,2 sjalotjes,100 gr.champignons,20 gr.margarine,1 el bloem,1 dl bouillon,1 dl droge witte wijn,1 dl slankroom
 
Snijd de kipfilet in smalle reepjes en bestrooi ze met peper en zout.
Was de peterselie en knip het klein.Maak de sjalotjes schoon en snijd ze klein.Snijd de schoongemaakte champignons in plakken.Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin de kip in 5 minuten bruin en gaar.Neem het vlees uit de pan.Fruit de sjalot in de achtergebleven boter glazig.Voeg de champignons toe en bak ze een minuut mee.Strooi de bloem erover en warm dit 1 minuut goed door.Giet de bouillon,de wijn en de slankroom erbij en laat dit al roerend aan de kook komen.Warm het vlees mee in de saus en maak de saus op smaak met peper en zout.Strooi er peterselie over.

Woensdag
 
Varkensschnitzel met roergebakken mie-Citroenvla
 
500 gr.roerbakmie,zout,4 el zonnebloemolie,4 varkensschnitzels met satevulling,2 teentjes knoflook,1/2 rood pepertje in ringetjes,400 gr.Oosterse roerbakmix,3 el ketjap manis,3 el gemalen kokos
 
Bereid de mie volgens de gebruiksaanwijzing.Verhit 2 el olie en bak de schnitzels rondom bruin.Laat de schnitzels op een laag vuur in 9 minuten gaar worden.Fruit de knoflook en het pepertje 1 minuut in de rest van de olie.Voeg de roerbakmix toe en bak ze al omscheppend 2 minuten mee.Bak de uitgelekte mie al omscheppend 2 minuten mee.Roer de kruiden uit de roerbakmix,de ketjap en de kokos erdoor.Serveer de mie met de schnitzels.

Donderdag
 
Hachee-Rode kool met appeltjes-Gekookte aardappelen-Chocoladeslagroomvla
 
2 el geschaafde amandelen,1 1/2 dl slagroom,4 dl Campina chocoladeslagroomvla,1 dl Huiswijn wit droog,1 el bijenhoning,2 rijpe maar stevige handperen,geschild in dunne parten.
 
Rooster de amandelen in een droge koekenpan lichtbruin.
Klop de slagroom stijf.
Verdeel de chocoladeslagroomvla over 4 coupes of glazen.
Verwarm de wijn met de honing in een pan met anti-aanbaklaag en verwarm de peren hierin al omschuddend.Verdeel de peer (zonder kookvocht) over de vla.Garneer met de slagroom en de amandelen.

Vrijdag
 
Shoarmareepjes met groenten-Witte rijst-Komkommersalade
 
1 teentje knoflook gesnipperd,1 ui gesnipperd,3 el olijfolie,400 gr.shoarma vleesreepjes,1 rode en 1 gele paprika in stukjes,150 gr.soepgroenten,1 blikje tomatenpuree a 140 gr.
 
Fruit de knoflook met de ui in de hete olie.
Voeg de vleesreepjes toe en bak ze al omscheppend bruin.
Bak de paprikastukjes al omscheppend 3 minuten mee.
Schep de soepgroenten erdoor en bak alles nog 5 minuten.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 06-03-2006
Hits: 3462
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig