Volg ons via
 
 

Weekmenu week 18

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

 
Maandag
 
Frittata met broccoli en aardappel-Tomatensalade
 
2 el olijfolie,25 gr.boter,1 ui gesnipperd,250 gr.panklare vastkokende aardappelen geschild en in dunne plakjes,500 gr.broccoli in kleine roosjes,6 eieren,75 gr.belegen kaas geraspt,peper en zout
 
Verhit de olie met de boter in een ruime koekenpan en fruit de ui 5 minuten.Voeg de aardappelplakjes toe en bak ze 5 minuten mee.
Voeg de broccoli toe en smoor de groenten nog 5 minuten.
Klop de eieren met 50 gr.van de kaas en peper en zout naar smaak los en schenk het over de groenten.
Lat het ei met een deksel op de pan op een heel laag vuur stollen.Keer de frittata met behulp van een deksel en bestrooi hem met de rest van de kaas.
Serveer de frittata in punten met een tomatensalade.
 
Dinsdag
 
Gebakken kibbeling met cocktailsaus-Gemengde salade-Friet
 
Woensdag
 
Roergebakken groenten met saté-Witte rijst
 
4 bakjes a 3 stokjes sate kipfilet,2 uien in partjes,1 teentje knoflook gesnipperd,3 el zonnebloemolie,100 gr.peultjes schoongemaakt,100 gr.taugé,400 gr.Oosterse roerbakgroenten,2 el ketjap,peper,zout,4 el seroendeng
 
Verwarm de saté volgens de gebruiksaanwijzing.
Bak de uien en de knoflook 5 minuten al omscheppend in de hete olie.Voeg de peultjes toe en bak ze 3 minuten mee.
Schep de roerbakgroenten met de kruiden erdoor en bak alles al omscheppend beetgaar.
Schep de taugé,de ketjap en zonodig peper en zout erdoor en verwarm kort.
Neem de sateetjes uit de verpakkingen en strooi de seroendeng erover.
Serveer met de groenten.
 
Donderdag
 
Champignonsoep-Kip-Chinese kool-Gekookte aardappelen
 
Vrijdag
 
Gebakken aardappelen met groenten en ei
 
500 gr.vastkokende aardappelen met schil,schoongeboend en in stukjes,5 el olijfolie,2 uien in partjes,2 teentjes knoflook gepeld,1 courgette in grove stukken,1 rode paprika in repen,250 gr.kastanjechampignons in plakjes,2 el azijn,2 tl mosterd,peper,zout,4 eieren,2 el peterselie fijngehakt.
 
                                                 
                
Kook de aardappelen 10 minuten in water met zout en giet ze af.
Verhit 4 el van de olijfolie in een ruime pan of wok en bak de aardappelen met de uien en de uitgeperste knoflook op een hoog vuur in 7 minuten bruin.
Voeg de courgette,paprika en champignons toe en bak alles in 7 minuten beetgaar.Schep er de azijn,de mosterd en peper en zout door.
Bak in de rest van de olijfolie 4 spiegeleieren.Leg ze op de groenten.
Garneer met de peterselie en serveer direct.
 
 
 
 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 24-04-2004
Hits: 886
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig