Volg ons via
 
 

Weekmenu week 21

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag
 
Rijst met ragout
 
1 kg witte asperges-zout-4 hardgekookte eieren-25 gr.boter-1 pakje Maggi Seizoenssaus voor asperges-1 dl slagroom-150 gr.achterham in reepjes
 
Schil de asperges,snijd de onderste stugge stukjes eraf en snijd de rest in stukjes van 4 cm.Kook ze in ruim water met zout naar gelang de dikte in 10 minuten beetgaar.
Pel de eieren en hak ze in stukjes.
Bereid de saus en roer de boter en de slagroom erdoor.
Schep de afgegoten asperges en de eieren door de saus en warm alles kort door.
Strooi de ham erover.Lekker met witte rijst.
--------------------------------------------------------------------------------
Dinsdag
 
Groenteschotel met gebakken schnitzels
 
3 el zonnebloemolie,400 gr.gemarineerde krielaardappeltjes,400 gr.Hollandse roerbakmix,versgemalen peper,zout,3 el fijngeknipt bieslook,30 gr.boter,4 gepaneerde varkensschnitzels
 
Verhit 2 el olie in een wok en bak de krielaardappeltjes al omscheppend 5 minuten.
Voeg de roerbakmix en de kruiden toe en bak ze al omscheppend 5 minuten mee.
Breng op smaak met peper en zout.Bestrooi met het bieslook.
Verhit intussen in een koekenpan de boter met de rest van de olie en bak hierin de varkensschnitzels aan beide kanten bruin en gaar.Serveer de schnitzels met de groenteschotel.
-----------------------------------------------------------------------------------
Woensdag
 
Pittige pastaschotel
 
400 gr.maispasta macaroni (Honig)-zout-2 teentjes knoflook gesnipperd,2 uien in partjes,1 rode paprika in stukjes,3 el olijfolie,250 gr.chorizo (vleeswaar) in reepjes,300 gr.panklare broccoli in kleine roosjes,1 blikje mais a 300 gr,uitgelekt,1 1/2 dl Tomato Frito,versgemalen peper
 
Kook de pasta in ruim water met zout beetgaar.Bak intussen de knoflook met de uien en de paprika 5 minuten in de hete olie.Voeg de broccoli toe en bak hem al omscheppend beetgaar.Schep de mais,de chorizo en de Tomato Frito erdoor en warm alles goed door.Schep het groentemengsel door de afgegoten pasta.Voeg peper toe.
------------------------------------------------------------------------------------
Donderdag
 
Toscaanse salade met zalm
 
1 blik John West roze zalm a 213 gr.-1 zakje Saladmix Italiaanse kruiden (Knorr)-3 el slaolie-1 zakje Friseeslamix a 200 gr.-1/2 komkommer in schuine plakjes,1 rode ui in ringen,2 vleestomaten in partjes,20 xwarte olijven ontpit,2 el pijnboompitten geroosterd
 
Laat de zalm goed uitlekken,verwijder de velletjes en de graatjes en verdeel de vis in stukjes.
Klop een dressing van het zakje saladmix,de olie en 3 el koud water.
Schep de slamix met de komkommer,ui,tomaten,olijven,zalm en de dressing door elkaar.
Garneer met de pijnboompitten.Lekker met warm ciabattabrood.
----------------------------------------------------------------------------------
Vrijdag
 
Broccoli-kipgratin
 
400 gr.kipfilet in reepjes,peper,zout,30 gr.boter,500 gr.broccoli in kleine roosjes,1 zakje witte saus (Knorr),2 1/2 dl melk,2 el fijngehakte dragon (of fijngeknipt bieslook),4 el paneermeel,2 el geraspte pizzakaas
 
Bestrooi de kipfiletreepjes met peper en zout naar smaak en bak ze in de hete boter al omscheppend bruin en gaar.
Kook de broccoli in water met zout beetgaar en giet hem af.Bereid de saus met de melk.Roer de dragon (of het bieslook) erdoor.
Verdeel de kip en de broccoli over een ingevette ovenschaal en schenk de saus erover.
Bestrooi met het paneermeel en de kaas en laat het gerecht in de hete oven 200C in 15 minuten gratineren.
Lekker met gekookte aardappelen.
 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 15-05-2004
Hits: 1037
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig