Volg ons via
 
 

Stoven

Stoven | tip over het stoven van groente, vis stoven en vlees stoven

Stoven is het gaar laten worden van een voedingsmiddel in weinig water en vet bij een temperatuur tussen de 90 en 100 ºC. 

Deze methode is geschikt voor alle voedingsmiddelen met een zachte structuur die maar korte tijd nodig hebben om gaar te worden, zoals bladgroente, fruit, vis, en kalfsvlees. 

Voor het stoven van groente schenk je eerst een beetje olie in een koude pan. Roer de groente in de pan, voeg zoveel water toe dat dit ca. 1 cm hoog in de pan staat en schakel pas daarna de warmtebron in. 

Voor het stoven van vis en vlees kun je het vlees of de vis eerst zeer korte tijd in vet aanbraden en vervolgens het water toevoegen. 

Stoven vindt plaats in een afgesloten pan. Controleer tijdens het stoven of zich nog voldoende vloeistof in de pan bevindt; voeg er zonodig nog wat warm water bij.     

Met dank aan Marion

In plaats van stoven met water kun je ook stoven met bijvoorbeeld bier. Lees hier hoe stoven met bier werkt.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 27-03-2005
Hits: 16193
Categorie: 
Kooktechnieken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Stoven, groente stoven, vis stoven, vlees stoven, rundvlees stoven, kalfsvlees stoven