Volg ons via
 
 

Glaceren

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Glaceren betekent groenten of vleesproducten voorzien van een glanzende laag. Hoewel dit zowel op groenten als vlees toepasbaar is verschilt de kooktechniek.
De techniek voor vlees wordt bijna niet meer toegepast.

Het glaceren van geblancheerde wortelen:
Door het blancheren zijn de worteltjes beetgaar. De worteltjes worden in een pan opgezet met boter of margarine, weinig vocht en een beetje suiker. De pan wordt op een hittebron geplaatst. Tijdens het verhitten roer je de boter, vocht en de suiker iets. Het vocht verdampt en er blijft een stroperige vocht over dat een glanzend laagje vormt rondom de worteltjes.
 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 27-03-2005
Hits: 6535
Categorie: 
Kooktechnieken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig
Gerelateerde artikelen