Volg ons via
 
 

Speculaasjes bakken (met de kids)

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Ingrediënten voor speculaasjes:
400 gram boter
400 gram zelfrijzend bakmeel 
3 theelepels speculaaskruiden
snufje zout
250 gram donkerbruine basterdsuiker 
beetje water 
eventueel amandelsnippers voor garnering of om het er doorheen te roeren.

Bereidingswijze:
Bloem boven een beslagkom zeven. Kruiden en zout erdoor mengen, suiker toevoegen en daarna de koude boter. Kneed er een samenhangende deeg van (balvorm). Als het na het kneden te kruimelig blijft, doe er dan een klein beetje water bij. Doe eerst één theelepel, en kneed opnieuw. Blijft het nog te kruimelig doe er dan nog een theelepel water bij.

Verwarm de oven voor op 160 graden .

Leg een stuk bakpapier op de plaat of vet de plaat in met boter. Bestuif het aanrecht met een beetje bloem. Rol het deeg uit met een deegrol. Denk erom dat het heel dun moet worden (in de oven wordt het twee keer zo dik ). Snij de koekjes van het deeg of steek ze uit met koekjesvorm. Bestooi de koekjes eventueel met amandelsnippers. Leg de koekjes op de bakplaat en zorg dat ze ruim uit elkaar liggen. Deze hoeveelheid deeg is genoeg voor drie bakplaten vol. Bak de koekjes in het midden van de oven in ongeveer een 30 minuten gaar. Laat ze daarna zeker 10 minuten afkoelen voor je ze van de bakplaat haalt.

Oud hollandse - speculaas:
Met een orginele speculaasplank kun je "echte" speculaas bakken. Bestrooi de plank met poedersuiker of bloem. Druk het deeg in de vorm . Het mag er niet uit steken. Leg de plank het midden van de oven en bak de speculaas in 30 minuten gaar. Na het bakken de speculaas zeker 10 minuten laten staan voordat je de plank omdraait.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 16-11-2005
Hits: 7966
Categorie: 
Eten & Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig
Gerelateerde artikelen