Volg ons via
 
 

Houdbaarheid producten in de koelkast

Houdbaarheid producten in de koelkast | Een overzicht waarbij je eenvoudig kunt zien hoe lang een product houdbaar is.

Hoe lang is mijn zojuist gekochte kip houdbaar in de koelkast? Of de vis die ik overmorgen wil bereiden? Typisch van die vragen waar iedereen wel eens tegen aan loopt. Daarom hebben we de houdbaarheid in de koelkast van een aantal producten voor je op een rijtje gezet:

Rundvlees of varkensvlees rauw (hamburgers, gehakt, slavinken)  1 dag
Vlees, gebakken of gebraden  maximaal 3 tot 4 dagen 
Vis en schelpdieren (vers)  maximaal 1 dag 
Zachte kaas (brie, camembert)  maximaal 4 dagen 
Soep, zelfgemaakt  2 dagen 
Mayonaise en andere sauzen (na openen)  minimaal 3 maanden 
Ketchup (na openen)  9 maanden 
Appelmoes (na openen)  maximaal 2 dagen 
Eieren  4 weken 
Taart en gebak  1 dag 
Melkproducten (na openen)  maximaal 3 dagen 
Boter (na openen) 1 tot 2 weken 
Margarine en Halvarine (na openen)  4 weken 

Laat producten na bereiding eerst snel afkoelen, bijvoorbeeld door het in een bakje te doen en dat bakje in ijskoud water te zetten, en plaats ze binnen een uur na bereiding in de koelkast. 

Heb je vlees gekocht dat je niet dezelfde dag bereidt, vries het dan op de dag van aankoop meteen in.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 20-05-2013
Hits: 13092
Categorie: 
Checklists
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Houdbaarheid producten in de koelkast, hoe lang houdbaar, vlees, rundvlees, vis, zachte kaas, mayonaise, ketchup, zelfgemaakte soep, boter, melk