Volg ons via
 
 

Suiker, weetjes

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Bruine suiker is gezonder dan witte suiker.
 
Bruine suiker (ook wel basterdsuiker) genoemd, wordt tegenwoordig bereid door witte geraffineerde suiker te mengen met melasse en vaak ook met karamel. Melassestroop is erg donker van kleur en wordt verkregen door het koken van de suikerbieten en het suikerriet. De stroop bevat veel mineralen.

Bruine suiker vind je bij de andere suikersoorten in de supermarkt. Er bestaat gele en bruine basterdsuiker, afhankelijk van de hoeveelheid melasse of karamel die is toegevoegd.

Bewaar suiker op een koele, droge plaats. Op die manier kun je suiker erg lang bewaren.

Je kunt de ’gewone’ witte suiker in gerechten vervangen door bruine suiker. Wanneer je bruine suiker gebruikt voor de bereiding van gebak, heb je minder kans dat het uitdroogt.

Bruine suiker bevat meer vitaminen en mineralen dan de traditionele witte suiker. Dit gehalte is afhankelijk van het gehalte in de melassestroop.

Met dank aan M@ria

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 03-04-2007
Hits: 4638
Categorie: 
Eten & Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
basterdsuiker, melassestroop