Volg ons via
 
 

Asperges, bereidingstips

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Asperges

Koop de groente zo vers mogelijk. Op veel plaatsen in ons land, met name in Limburg en Brabant, kun je ze tijdens het seizoen zo van het land bij de boer krijgen. Verwerk je de asperges niet meteen, verpak ze dan na aankoop in een vochtige theedoek en leg ze daarna in de groentela van de koelkast.

Snij voor het schillen de houtachtige onderkant eraf. Witte asperges (groene hoeven alleen maar aan de onderkant te worden geschild) kun je het best van onder de kop naar beneden schillen. Ga je de asperges niet onmiddellijk na het schillen koken, draai ze dan opnieuw in een vochtige theedoek. Hoewel er speciale aspergemesjes te koop zijn, gaat het schillen met een gewone dunschiller ook goed.

Kook de asperges in kokend water met wat zout en een snufje suiker. Gebruik eventueel een aspergepan waarin de asperges rechtop in een mandje worden gezet. Hierdoor worden ze gelijkmatiger gaar, omdat de malsere kopjes boven het water staan en zo als het ware worden gaar gestoomd.

Kook de groente vooral niet te lang. Asperges zijn namelijk het lekkerst als ze beetgaar zijn.


Met dank aan Marianneke 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 13-06-2008
Hits: 1778
Categorie: 
Eten & Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
aspergepan, groene asperges, witte asperges, schillen, aspergemesje