Volg ons via
 
 

Kwark, meerdere mogelijkheden

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Wil je op de calorieën letten, dan is het gebruik van kwark een aanrader.

In verhouding tot slagroom, crème fraîche en dergelijken bevat kwark namelijk weinig calorieën, terwijl de culinaire mogelijkheden van kwark buitengewoon groot zijn.

Zo kun je kwark gebruiken voor de heerlijkste toetjes en taarten, voor dressings en dipsauzen en voor cocktails en drankjes.

Verwerk je kwark in koude gerechten als dressings of dipsauzen, dan doe je er goed aan de kwark eerst wat los te roeren zodat hij wat smeuïger wordt.

Als je er een stijfgeslagen eiwit aan toevoegt, wordt de massa lekker luchtig.

Verwerk je kwark in een warm gerecht als een ovenschotel of stoofpot, vermeng de kwark dan met een eierdooier om schiften te voorkomen.

Met dank aan Marianneke

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 22-08-2007
Hits: 4378
Categorie: 
Eten & Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
toetje, taart, dressing, dipsaus, cocktail, drank, eiwit, ovenschotel, stoofpot, eierdooier, oven
Gerelateerde artikelen