Volg ons via
 
 

Mayonaise, zelf maken

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Voor sommigen gaat er niets boven zelfgemaakte mayonaise.

Klop 1 grote of 2 kleine eierdooiers met 1,5 eetlepel kruidenazijn of citroensap,1 theelepel mosterd, zout en peper tot een gladde massa.
Voeg er vervolgens terwijl je blijft roeren druppelsgewijs 2,5 deciliter olijf- of zonnebloemolie aan toe.

Zorg er wel voor dat alle ingredienten op kamertemperatuur zijn.

Aan het nuttigen van rauwe eieren zijn overigens wel risico’s verbonden, zoals de kans op salmonellabesmetting.

Met name ouderen, zieken, zwangeren, herstellenden en kinderen jonger dan vijf jaar behoren tot de kwetsbare groepen. Geef aan hen liever geen gerechten met rauwe eieren.

Met dank aan Marianneke

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 10-10-2007
Hits: 13405
Categorie: 
Eten & Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
eierdooier, azijn, citroensap, msterd, zout, peper, olijfolie, zonnebloemolie, kamertemperatuur, risico, rauwe eieren, salmonella