Volg ons via
 
 

Cake zonder barst

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Veel zelfgebakken cakes onderscheiden zich van hun professioneel gemaakte soortgenoten door een barst in de korst. Dat komt doordat cakes vaak te heet worden gebakken. Door die hoge temperatuur wordt er dan te snel een korst gevormd.

Rijst de cake nog na, dan ontstaat er een barst in die korst en krijg je een cake met een bult. Een cake die goed is gebakken, is gelijkmatig gerezen, goudgeel van kleur en heeft geen dikke, harde korst maar juist een zeer.

Om dit voor elkaar te krijgen is het belangrijk dat de oven in het begin lauw is en er weinig of geen bovenwarmte wordt gebruikt (dus ook geen hete lucht gebruiken). En dan nog een geduldkwestie; voor een goed resultaat zul je het eerste halfuur na afloop van de baktijd de oven dicht moeten houden.

Met dank aan Marianneke

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 12-04-2007
Hits: 5737
Categorie: 
Eten & Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
oven, zelfgebakken, korst, temperatuur, rijzen, hete lucht, lauw, baktijd