Volg ons via
 
 

Wok schoonmaken

Wok schoonmaken | Tips voor het afwassen van je wok.

Een wok is een halfronde holle pan die veel wordt gebruikt in de Oosterse keuken. Inmiddels is de wok ook in Nederland goed ingeburgerd en wordt voor veel toepassingen gebruikt. Tegenwoordig zijn woks gemaakt van roestvrijstaal, gietijzer, of aluminium met email of teflon anti-aanbaklaag.

Tip 1 voor het schoonmaken van de wok

Een wok kun je na gebruik het beste met water schoonmaken (dus zonder afwasmiddel) en vervolgens op een laag pitje verwarmen, om te voorkomen dat de wok gaat roesten. Daarna even met een stuk keukenpapier met zonnebloemolie erdoor en dan opbergen.

Tip 2 voor het schoonmaken van de wok

Doe wat zout op de bodem van de droge wok en laat de wok gloeiend heet worden. Af en toe omschudden en vijf minuten laten "doorbakken" en je wok is weer brandschoon!


Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 17-10-2004
Hits: 8503
Categorie: 
Afwassen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
wok schoonmaken, wok, wokken, afwassen wok