Volg ons via
Zoeken

Toilet schoonmaken, kalk en urinesteen

Toilet schoonmaken | Tip voor het verwijderen van kalk en urinesteen in de wc.

Schoonmaken van vuil in de pot 

In de toiletpot vormen zich kalkafzettingen en urinesteen. Deze aanslag kun je op de volgende manieren verwijderen: 

  • Giet een oplossing van water en azijnzuur (10:1) in de toiletpot en laat deze 8 tot 10 uur inwerken (bv. ’s nachts). De kalkaanslag is daarna makkelijk te verwijderen. Of:
  • Spoel het toilet een keer door en breng dan op de plaatsen waar dit nodig is een mengsel van borax en citroensap aan. Laat dit een paar uur inwerken en borstel het dan goed weg; 
Ongeacht de methode die je kiest is het aan te raden om een aparte borstel te gebruiken bij het schoonmaken van de toiletpot. Indien er zich aangekoekt vuil in de pot bevindt, kun je dit verwijderen met de borstel in combinatie met wat vloeibaar schuurmiddel.

Schoonmaken van toiletpot, toiletbril, het deksel en de spoelbak 

Maak de toiletpot, de bril, het deksel en de spoelbak met een neutrale of een zure allesreiniger schoon. Hiermee verdwijnen kalkresten en waterdruppels snel. Hier vind je nog een handig werkschema voor het schoonmaken van je toilet.

 


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
5 reactie(s)
jbdv (Gast)
Geplaatst op 24-08-2013 om 02:13

Ik ben zelf als een gek gaan googlen naar verwijderen van urinesteen. Mijn WC was compleet bruin onder de rand aan de voorkant en ik kan geen nieuw toilet betalen. Ik kwam tips tegen zoals Borax + citroenzuur, maar kan Borax niet vinden.


Daarentegen, wat ik wel tegen kwam was een lap in gekookte azijn over doeken heen gooien en tegen de vlekken aanhouden gedurende een nacht. Dit had in eerste instantie geen effect.

Maar na dit een aantal nachten te doen en elke ochtend flink te boenen is mijn WC die gewoon afgeschreven kon worden, schoon van urinesteen afgezien van net boven de waterrand.

Uiteindelijk heb ik 2 euro besteed aan een nieuwe borstel en misschien 10 euro aan 20 flessen schoonmaakazijn, maar het heeft gewerkt.

Doeken dempen in hete azijn werken serieus goed hiertegen, maar dit kan een tijdje duren. Zelf gooide ik een halve fles schoonmaakazijn in de waterkoker, gooide ik dit over een theedoek, plaatste ik deze over de plekken en ging naar bed. 

1e keer: doet niets. 
2e keer: doet weinig
3e keer: wow. 
4e keer: zelfs met een wc borstel is het bijna schoon te krijgen.

Wat je nodig hebt is een stevige borstel en azijn,
 
 

Heks
Geplaatst op 05-04-2013 om 00:28

Vraagje, de bovenrand van het toilet, daar waar je met de borstel niet bij kan, hoe kan je die goed schoon krijgen. het zichtbare gedeelte is perfect schoon.


bommes (Gast)
Geplaatst op 09-03-2012 om 11:54

Toilettabs! Ideaal en als het vuil hardnekkig is, dan de tablet een nachtje in de pot met rust laten. Daarna borstel je alles weg.

Het toitlet (vooral de bril) schoonhouden voor kinderen is gemakkelijk met de slimme tip van deze site, het spuitflesje met water+allesreiniger. Spuiten, afnemen met toitletpapier en tis weer even schoon. Wel hoog opbergen.

karin (Gast)
Geplaatst op 01-03-2012 om 23:16

ik las over een oude wc die ondanks schoonmaken blijft stinken.

Heb ik ook gehad, tot ik het wcmatje wat vaker ging wassen!

Lisa (Gast)
Geplaatst op 20-09-2011 om 00:30

de opppervlakte in de pot is kaal en ziet daardoor er vies uit,
kan ik de toiletpot van binnen opknappen, door glazuurlaagje of verf erop te brengen?
voor de rest ziet de pot er nog goed uit

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: Jeroen
Datum: 08-06-2009
Hits: 135796
Categorie: 
Schoonmaken & poetsen, De Badkamer
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
toilet schoonmaken, wc schoonmaken, kalk in de wc pot, ontkalken, toilet reinigen, schoonmaaktips wc pot en toilet, huishoudtip
|