Volg ons via
 
 

Avocado snijden

Avocado snijden | Hoe snijd je een avocado?

Een avocado is een vrucht die groen tot donkerbruin en paars-achtig van kleur is. De schil van de avocado is min of meer oneffen of bobbelig. Het zachte, romige, vruchtvlees is groen of geel van kleur en smaakt nootachtig; rijp is het vruchtvlees vrijwel zacht als boter. Avocodo's zijn erg gezond. In tegenstelling tot de meeste vruchten bevat de avocado zeer veel olie. De olie in de vrucht bestaat voornamelijk uit onverzadigde vetten en heeft dus geen invloed op het cholesterolgehalte.

Hoe snijd je een avocado?

Een avocado snijd je als volgt:

  • Halveer de (rijpe) avocado. 
  • Wip de pit eruit. 
  • Maak met een scherp mesje verticale en horizontale inkepingen in het vruchtvlees zodat er een ruitpatroon ontstaat, maar zorg dat je niet door de schil heen gaat. 
  • Als je nu voorzichtig in de schil knijpt, kun je de blokjes er zo uit duwen over de salade. Je handen blijven brandschoon. 
Met dank aan Majanka


Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 19-07-2004
Hits: 5336
Categorie: 
Eten & Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
avocado snijden, avocado, pit avocado verwijderen