Volg ons via
 
 

Paneren

Paneren | handige uitleg hoe je het beste vlees of vis kunt paneren.

Paneren is het wentelen van bijvoorbeeld stukjes vlees of vis door een losgeklopt ei en daarna door bloem of fijn paneermeel (beschuit of broodkruimels).  

Met dank aan Ninja  

Zet een diep bord klaar met daarin een losgeklopt ei en een eetlepel water. Zet een plat bord klaar met daarop wat paneermeel uitgestrooid. Bestuif het te paneren vlees (of vis) met wat bloem. Wentel het daarna eerst door het losgeklopte ei en vervolgens door de paneermeel. Daarna ga je het gepaneerde vlees braden in een koekenpan of braadpan. Schuif gepaneerde producten tijdens het braden nooit over de bodem van de pan. Hierdoor gaat de paneerlaag eraf. Draai voorzichtig met een pannenkoekmes en vork het vlees eenmalig om tijdens het bakken of braden. 

Met dank aan Marion

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 27-03-2005
Hits: 23615
Categorie: 
Kooktechnieken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
paneren, vlees paneren, vis paneren, gepaneerd vlees braden
Gerelateerde artikelen