Volg ons via
 
 

Kooktechnieken

Tijdens de huishoudplaza online kookcursussen zijn onderstaande kooktips en kooktechnieken verzameld.

37 artikel(en) Sorteren:
TitelDatumPopulariteitActiefReacties
  • Aanbraden is het rondom dichtschroeien en bruin laten kleuren van vlees.
    Tags: Overig
  • Aanzetten is het verhitten en kleuren van ingrediënten.
    Tags: Overig
  • Aanzweten komt neer op groenten zachtjes in boter of vet verwarmen om ze te verzachten terwijl de kleur behouden blijft.
    Tags: Overig
  • Abricoteren is gebak bestrijken met warme, gezeefde abrikozenjam om het een glanzend uiterlijk te geven en uitdrogen tegen te gaan.
    Tags: Overig
  • Afblussen is het toevoegen van vloeistof aan gebakken of gebraden voedsel in een pan. Bijvoorbeeld een beetje water toevoegen om droogbakken te voorkomen en het vlees ...
    Tags: Overig
  • Afschuimen is het verwijderen van het bovendrijvende schuim en eventuele losse deeltjes met een schuimspaan of een ander voorwerp tijdens het koken van vloeistoffen. ...
    Tags: Overig
  • Al dente is het net gaar, bijtgaar, koken van pasta gerechten, of groenten. Pasta wordt hierdoor bijvoorbeeld niet papperig, maar behoudt structuur.
    Tags: Overig
  • Aromaten zijn kruiden en groenten die gebruikt worden om de smaak van een gerecht te verhogen. De oorspronkelijk gebruikte aromaten zijn look, wortelen, ui of sjalot, ...
    Tags: Overig
  • Bij veel recepten wordt gesproken over "au bain marie", ofwel koken op of in heet water. Hieronder wordt uitgelegd hoe deze techniek werkt en waarom het wordt toegepa ...
    Tags: au bain marie
  • Bakken is het bereiden van gerechten in een open pan op hoog vuur, maar ook het in een over gaar maken van deeg.
    Tags: Overig
Pagina 1 van 4Eerste   Vorige   [1]  2  3  4  Volgende   Laatste   
Categorieën:
Tags:
  • au bain marie
  • gepaneerd vlees braden
  • groente stoven
  • hoeveel gram is een eetlepel
  • hoeveel gram is een theelepel
  • meten
  • Overig
  • paneren
  • roosteren
  • Stoven
  • vis paneren
  • vis stoven
  • vlees paneren
  • vlees stoven
  • wegen
Toon alle 47 tags
Zoeken: