Volg ons via
 

Goede vakantie

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Nu de zomer echt is losgebarsten, komt ook de zomervakantie snel dichterbij, heerlijk. Wanneer we op reis gaan hopen we natuurlijk dat alles goed gaat en dat er geen vervelende dingen gebeuren. Mocht er toch iets mis gaan dan is het prettig wanneer je je goed hebt voorbereid. Want zoals altijd geldt ook voor de vakantie: een goed begin is het halve werk!

 

Op vakantie heb je vaak veel waardepapieren bij je. Maak van de paspoorten en rijbewijzen een kopietje en bewaar die in een andere tas dan waar je de originele in bewaart. Niet dat een kopie ook geldig is, maar je hebt wel je gegevens indien de originele worden gestolen. Nog mooier is het om een overzicht te maken van al je gegevens en een printje daarvan in elke tas of koffer te stoppen. Op dat overzicht kunnen de gegevens van de gezinsleden staan, jullie thuis- en vakantie adres, gegevens van de thuisblijvers, informatie over de auto en de gegevens van de ziektekosten- en reisverzekeringen. Mocht er wat gebeuren of ben je spullen kwijt, dan heb je altijd alle gegevens bij de hand.

 

Het kan ook makkelijk zijn belangrijke telefoonnummers in je mobiele telefoon op te slaan. Denk aan het nummer van de ANWB en andere autodiensten, de reisorganisatie, je verzekeraar en bank. Je ziektekostenverzekeraar heeft vaak een nummer voor medische vragen op vakantie, sla ook dat nummer op. Ook polis- en rekeningnummers kun je in je mobiele telefoon opslaan!

 

Wat ook erg handig is, is het van tevoren invullen van (Europese) autoschadeformulieren. Dat klinkt een beetje raar, maar mocht je een aanrijding krijgen dan is het erg prettig. Op het moment zelf ben je waarschijnlijk zo gestresst dat je moeilijk al je gegevens kunt vinden. Wanneer je dan alvast je eigen gegevens hebt ingevuld dan hoef je alleen nog maar de situatie te beschrijven en de gegevens van de andere partij in te vullen. Zorg wel dat je voor elke bestuurder van je auto zo’n ingevuld formulier bij je hebt, want elke bestuurder heeft natuurlijk zijn eigen gegevens.

 

Tenslotte nog een laatste tipje voor een onbezorgde vakantie. Weet je nooit wie je een vakantiekaartje wilt sturen of heb je nooit de juiste adressen bij je? Bereid dit dan thuis vast voor. Maak in excel een adressenlijstje van allen die je een kaart wilt sturen en print dat uit om mee te nemen (geen gesleep met hele adresboeken). Wil je het nog makkelijker? Print dan direct adreslabels en je hoeft niet eens meer adressen te schrijven; niet zo romantisch, maar wel makkelijk!

 

Meer informatie over Annemiek Tigchelaar en haar praktijk Top Orde vindt u op www.toporde.nl.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.
Door: 
Datum: 04-07-2005
Hits: 4333
Categorie: 
Annemiek Tigchelaar van Top Orde
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Overig
Gerelateerde artikelen
Er zijn geen items beschikbaar.
Populairste blogs
Nieuwste blogs