Volg ons via
 

Onthaasten

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Heerlijk vakantie! Tijd om eens even lekker bij te komen en om te onthaasten. Dat is nog helemaal niet zo makkelijk in een tijd waarin zoveel moet en het leven met grote snelheid voorbij raast. Bij het onthaasten is het zaak weer bewuster te leven en je niet druk te maken om wat er is gebeurd: leef in het nu. Probeer je zorgen los te laten en geniet van wat je op dit moment aan het doen bent. Maak je niet druk om al die dingen die je verder nog moet doen, die je niet mag vergeten en om al die dingen die van je verwacht worden.

 

Laat je bij het onthaasten eens meevoeren door de stroom en probeer daar niet tegen in te gaan. Kijk maar wat er vandaag op je pad komt en ga daarin mee. Probeer één ding tegelijk te doen en richt daarop dan je volle aandacht. Juist op vakantie kun je proberen eens wat minder op je schouders te nemen; je hoeft niet meer vijf ballen tegelijk in de lucht te houden. Dit geeft je wat meer ruimte om te genieten. Natuurlijk blijven de gebruikelijke zorgen voor de kinderen en een hapje en een drankje, maar het mag best eens allemaal wat losser en met wat meer plezier. Heerlijk zijn vakanties zonder uitgestippelde plannen: gewoon per dag bekijken wat er langs komt en waar je zin in hebt. Zwemmen prima, misschien wandelen of een museum zijn ook heerlijk. Niets moet en alles mag.

 

Probeer ook eens wat meer tijd voor jezelf te nemen. Neem de tijd om lekker te winkelen, voor een flinke wandeling, om jezelf een lekker te verwennen of neem een ‘power nap’: een lekker dutje tussendoor. Zie het wachten in de rij voor de kassa of in de file als een cadeautje, als een mogelijkheid om even tot rust te komen. Tank even flink bij.

Het is de kunst om die heerlijke vakantiesfeer weer mee naar huis te nemen. Niet meer zo rennen en vliegen, maar rustig de tijd om te winkelen of om te wandelen. Las als het even kan ’s middags een rust moment in om bij te tanken. Kies een hobby of ga een cursus doen in datgene waarvan je weet dat je dat eigenlijk altijd al hebt willen doen, iets dat je altijd al leuk vond: ga zingen, modelbouwen, motorrijden, kikkers fotograferen. Neem de tijd voor jezelf, want die heb je verdient!

 

Meer informatie over Annemiek Tigchelaar en haar werk als Professional Organizer vind je op:
www.toporde.nl.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 04-08-2005
Hits: 3668
Categorie: 
Annemiek Tigchelaar van Top Orde
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Overig
Gerelateerde artikelen
Er zijn geen items beschikbaar.
Populairste blogs
Nieuwste blogs