Volg ons via
 

Recepten opbergen

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Verzamelt u ook zo graag recepten? Neemt u ook vaak die prachtige Allerhande of andere receptenbladen mee uit de supermarkt? Misschien bewaart u ook wel recepten uit kranten en tijdschriften. Ik vind het heerlijk om over allerlei heerlijkheden te lezen en ik mag graag zo nu en dan eens wat nieuws uitproberen. Mocht bij u de stapel kookbladen en receptenknipsels inmiddels zo zijn gegroeid, dat die lekkere recepten niet meer vindbaar zijn, dan wordt het tijd ze op te ruimen. En als u, ondanks die stapel recepten, nóg niet weet wat u moet eten vanavond, dan wordt het tijd een prettig recepten-opzoek-systeem te bedenken.

 

Om te beginnen bewaar ik nooit het gehele kookblad, maar ik knip de recepten die me aanspreken eruit; dat scheelt al 90% van het papier! Voor de recepten die ik wil bewaren heb ik een aparte ordner vol met insteekhoesjes. Op elk insteekhoesje heb ik een sticker geplakt waarop ik de diverse rubrieken vermeld. In de loop der jaren zijn het heel wat verschillende onderwerpen geworden. Zo heb ik mijn recepten ondergebracht naar diverse keukens: Italiaans, Mexicaans en Oosters. Ook heb ik rubrieken met een specifiek ingrediënt, bijvoorbeeld soorten vlees, kaas of groente. Natuurlijk heb ik ook een mapje voor heerlijke desserts en heerlijke koekjes en taarten. Je kunt per onderwerp één insteekhoesje nemen of meerdere, afhankelijk van de hoeveelheid.

 

Wanneer je nu merkt dat je je recepten netjes hebt opgeborgen, maar dat ze vervolgens nooit meer de ordner uitkomen, dan werkt dit systeem misschien niet zo lekker voor je. Een goed opzoeksysteem moet tenslotte gebruiksvriendelijk zijn en je uitnodigen er veel gebruik van te maken. Misschien heb je iets aan de volgende tip. Koop een paar foto-insteekmapjes; van die kleine plastic mapjes voor een stuk of 20 foto’s. Bij het Kruitvat of fotozaak zijn deze niet zo duur. Veel recepten hebben precies het formaat van een foto! Denk maar aan de receptenkaarten van de Albert Heijn, maar ook de recepten van de C1000 hebben, eenmaal uitgeknipt, precies het goede formaat!

 

Veel andere recepten passen, als je ze eenmaal hebt dubbelgevouwen, ook in zo’n fotomapje. Je kunt voor verschillende onderwerpen, verschillende mapjes nemen. Denk bijvoorbeeld eens aan een ik-weet-echt-niet-wat-ik-moet-eten-vandaag mapje. Of een ik-heb–zin-in-kokkerellen mapje, een leuke-recepten-voor-kinderen mapje, of een ik-heb-weinig-tijd mapje. Even doorbladeren en je hebt zo weer voldoende lekkere ideeën! Eet smakelijk!

 

Meer informatie over Annemiek Tigchelaar en haar werk als Professional Organizer vindt u op www.toporde.nl.

 

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 02-09-2005
Hits: 10428
Categorie: 
Annemiek Tigchelaar van Top Orde
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Overig
Gerelateerde artikelen
Er zijn geen items beschikbaar.
Populairste blogs
Nieuwste blogs