Volg ons via
 

Keukengeheimen

Keukengeheimen | Blog van Annemiek over het indelen van de keuken.

Mijn vorige column ging over het opbergen van recepten. Misschien bent u massaal aan het koken geslagen, dus volgen hier wat handige tips voor in de keuken. Een keuken is over het algemeen een kleine ruimte waar erg veel spullen in opgeborgen moeten worden; voor het bereiden van eten, voor het opeten, om schoon te maken en natuurlijk ook een voorraad.

 

Bij het indelen van de keuken kun je een paar hoofdregels in acht nemen. Maak om te beginnen de kastjes niet te vol. Zo houd je overzicht en kun je spullen pakken zonder dingen te hoeven verschuiven. Wanneer je overzicht op je voedselvoorraad houdt voorkom je dat je dingen weg moet gooien, omdat ze over datum zijn.

 

Wanneer je kinderen hebt dan dien je daar ook rekening mee te houden bij het indelen van de keuken. Natuurlijk dien je schoonmaakmiddelen en andere gevaarlijke spullen veilig op te bergen. Bijvoorbeeld in een hoge of in een afsluitbare kast. Misschien vind je het ook prettig om snoep, koekjes en chips niet voor het grijpen op te bergen. Berg die zaken bijvoorbeeld op in een hoge kast, zodat je kinderen erom moeten vragen. Het kan wel slim zijn om bijvoorbeeld de ontbijtspullen of de spullen die nodig zijn bij het dekken van de tafel op een kindvriendelijke plaats op te bergen. Zij kunnen zo makkelijk helpen.

 

Probeer alle spullen in de keuken op een zo logisch mogelijke manier in te richten. Ik zal een paar tips geven. Bewaar keukenmessen dicht bij de snijplanken, liefst dicht bij de wasbak waar je de groenten wast. Zet koffie, thee, suiker en dergelijke dicht bij het koffiezetapparaat en de waterkoker. Bewaar pannen dicht bij het fornuis, liefst in een diepe la. Heb je weinig ruimte voor de pannen, stapel ze dan in elkaar en gebruik een dekselrekje voor de deksels. Berg de borden dicht bij de afwasmachine op; dat is makkelijk bij het uitruimen van de machine.

 

Het is verstandig om zware spullen in lagere kasten op te bergen en lichtere spullen in hogere, dat scheelt een boel tillen. Let hierbij ook op hoevaak je iets nodig hebt. Zet spullen die je weinig gebruikt zo ver mogelijk weg. Zo kun je bijvoorbeeld een mandje met bakspullen makkelijk in een hoge kast neerzetten. Keukenspullen die je niet veel gebruikt kun je ook in de gang- of trapkast kwijt. Gebruik ten slotte ladeverdelers of bestekbakken om overzicht in je lades te bewaren. Ook een troeplade met zakjes, elastiekjes, lucifers, kurken, kaarsen enzovoort is zo prima te ordenen. Ik weet dat lang niet alle tips voor iedereen bruikbaar zijn, maar ik hoop dat enkele toch van pas komen. Veel kookplezier!

 

Meer informatie over Annemiek Tigchelaar en haar werk als Professional Organizer vindt u op www.toporde.nl 

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 17-11-2005
Hits: 6520
Categorie: 
Annemiek Tigchelaar van Top Orde
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Keuken indelen, keuken, opruimen, tip
Gerelateerde artikelen
Er zijn geen items beschikbaar.
Populairste blogs
Nieuwste blogs