Volg ons via
 

Oude schuld betaald!

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Oude schuld betaald!

 

Als mijn moeder vroeger zei: “Nu heb ik net gestofzuigd en er liggen alweer kruimels op de vloer!” dacht ik “Mens zeur niet, dan doe je het toch gewoon nog een keer! Zoveel werk is dat toch niet die paar kruimeltjes?”. Of als ze zei: “Ik heb het zo druk gehad vandaag, ik heb nog niet gezeten!”, dan dacht ik “Mens zeur niet, je werkt niet, je hoeft niet naar school, je hebt de hele dag de tijd om op de bank te hangen!”.

 

Ik dacht het alleen maar, zei het niet hardop want daar was ik de braaf en te keurig voor.

 

Moeders hadden ook nooit vakantie en hadden nooit tijd om ziek te zijn volgens haar. Dat snapte ik ook al niet. Ze was er toch bij die 2 weken in Zuid-Frankrijk?! En ze kon toch makkelijk met griep in bed blijven liggen, wij kwamen de dag echt wel door hoor?!

 

Ik heb nu zelf 2 kindjes en ben sinds dik 2 jaar fulltime gezinsmanager! Ik ren de benen onder mijn kont vandaan voor allerlei nuttige, huishoudelijke en opvoedkundige dingetjes die echt moeten gebeuren en als je me ’s avonds vraagt wat ik nou de hele dag gedaan heb, kan ik het niet eens vertellen. En het vervelende is ook nog eens, van 9 van de 10 klusjes zie je niet eens iets. Maar er is wel tijd in gaan zitten.

 

Mijn man heeft een volledige werkweek en die zit door de week vaker met de kindjes te spelen dan ik. Kun je nagaan hoe vaak je speelkwartier hebt als je fulltime moeder bent!

 

Regelmatig vertel ik mijn moeder nu over de dingen die ik vroeger niet begreep en nu durf ik wel eerlijk te zeggen wat ik toen dacht. En ik zeg haar dan dat ik haar nu hoor praten als ik tegen mijn man zeg hoe druk mijn dag is geweest, dat ik pas om 20.30 eindelijk kon gaan zitten en dat ik eigenlijk helemaal niet fit was vandaag en het liefst mijn bed in was gedoken.

 

Mijn ouders lachen dan en mijn vader zijn antwoord is dan altijd: “Oude schuld betaald!”. Dat was zo’n beetje de lijfspreuk van zijn moeder.

 

Ik heb in de opvoeding van mijn dametjes overigens wel een hoop overgenomen uit de opvoeding die ik zelf gekregen heb.

 

Een poos geleden zat onze 2-jarige grote kleine dame aan het avondeten bij opa en oma. Ze deed nogal lang over haar toetje en mijn ouders waren vast opgestaan om de tafel af te ruimen.

 

“Nee opa, oma, komen zitten, ik ben nog niet klaar met eten!”

 

Jonge schuld stuurt dus ook de rekening al in de hoop dat er betaald wordt!

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 02-01-2006
Hits: 2921
Categorie: 
Blogs van: Sje
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Overig
Gerelateerde artikelen
Er zijn geen items beschikbaar.
Populairste blogs
Nieuwste blogs